Invallen op negen locaties in onderzoek naar witwassen In verband met een onder…

[ad_1]
Invallen op negen locaties in onderzoek naar witwassen

In verband met een onderzoek naar witwassen heeft de politie woensdagochtend op negen locaties invallen gedaan. Het gaat om vijf woningen, twee chalets, een kantoorpand en een opslagruimte in ’s-Hertogenbosch, Oosterhout, Kerkdriel en Asten. Er werd voor tonnen aan contant geld in beslag genomen.

De actie maakte onderdeel uit van een integraal strafrechtelijk onderzoek naar witwassen en valsheid in geschrifte. Het onderzoek loopt sinds januari 2016. Onder regie van het Openbaar Ministerie werkt het Ondermijningsteam van de politie Oost-Brabant nauw samen met de Belastingdienst.

Groot geldbedrag
Bij de actie van woensdag waren medewerkers van de politie en de Belastingdienst betrokken. Er werden onder andere drie luxe auto’s, twee scooters, administratie, luxe sieraden en gegevensdragers in beslag genomen. De politie nam daarnaast contant geld voor een bedrag van 325.000 euro in beslag. Tevens werden door de belastingdienst diverse aanslagen opgelegd die direct werden ingevorderd.

De actie werd rond 17.00 uur afgerond. Er werden geen aanhoudingen verricht. Deze worden echter niet uitgesloten. Het onderzoek gaat onverminderd verder.



[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.