Oosterhout Vandaag op Zaterdag Vanmiddag was er tu…

[ad_1]
Oosterhout Vandaag op Zaterdag
Vanmiddag was er tussen 15.00 en 17.00 uur weer een uitzending van Oosterhout Vandaag live vanuit café de Apotheek met onder meer:

-Wensen van het Ouderenplatform voor de toekomstige coalitie in Oosterhout met voorzitter Bert Schuur. Hij vroeg het toekomstig college om aandacht voor de ouderen die het niet zo breed hebben. Ook wil hij duidelijke communicatie naar zijn doelgroep vanuit het college.

-Cultuurprijs winnares Nellie Heemskerk vertelde over vestzaktheater de Schelleboom aan de Mathildastraat dat niet alleen ruimte biedt voor kleinschalige cabaret- en muziekvoorstellingen maar ook uitermate geschikt is voor recepties en b.v. bruiloften. Zij vertelde erg verrast te zijn dat zij de cultuurprijs kreeg voor haar jarenlange inzet voor het theater en daarvoor het speelgoedmuseum ‘Op Stelten’.

-Vrijdag 27 april is het Koningsdag. in Oosterhout is er natuurlijk een vrijmarkt met kramen in het park, maar zijn er optredende artiesten op de Heuvel en de Markt. ElleJoosen van het Oranjecomité vertelde dat de meeste kramen al verhuurd zijn. Deze keer wordt er streng op toegezien dat de calamiteitenroutes niet verstopt raken door verkopers op matjes.

-Rene Rijksen vertelde over de komende evenementen op de Markt. Zo wordt op 23-6 een muziekfeest op het Plein gehouden

-Uhro van der Pluim Groen Links reageerde teleurgesteld op de plannen van de partij Gemeentebelangen die met VVD en CDA een coalitie wil vormen. Volgens Uhro heeft zijn partij geen serieuze kans gehad om deel uit te maken van het college. “ Jammer voor onderwerpen als duurzaamheid en mobiliteit”

-Politiek Commentator Emile van Rooij van Weekblad Oosterhout was niet verbaasd over de plannen van Gemeentebelangen om met CDA en VVD verder ter gaan. Hij is benieuwd of met zo’n grote fractie van 10 iedereen ook binnenboord gehouden kan worden.

-Nieuw gekozen raadsleden Rob Schuurmans D66, Hannie Broekhoven GBV en Jan Boers Groen Links vertelden over hun partij ambities voor de komende jaren.

Hannie was teleurgesteld dat haar partij niet in het college komt terwijl ze meer stemmen hebben gehaald als het CDA.

Rob Schuurmans vertelde dat Marleen en hij tevergeefs bij de informateurs hadden aangedrongen op een transparant proces waarbij in een raadsprogramma zou worden opgesteld door de gehele raad met grote betrokkenheid van de burgers

Jan Boers die eerder deel uitmaakte van Gemeentebelangen werd met 180 voorkeursstemmen gekozen “ Een dubbel gevoel omdat ik daarmee wel een ander zeer gewaardeerd raadslid Martijn Louwerens passeerde.[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.