42-jarige Oosterhouter aangehouden voor vernieling…

[ad_1]
42-jarige Oosterhouter aangehouden voor vernieling van een politiebus

Agenten hebben woensdagavond 18 juli op de Burgemeester Holtroplaan een 42-jarige Oosterhouter aan gehouden. Hij beledigde agenten en vernielde na zijn arrestatie de deur van een politiebus.

De politie had rond 21.24 uur een melding gehad dat bij een flat aan de Paterserf was geprobeerd een deur in te trappen door een of meer personen. Bij de flat aangekomen troffen de dienders niemand aan. Van een van de mogelijke verdachten was wel een signalement bekend. Daarop gingen de agenten op zoek naar deze man. Hij bleek bij een bushalte aan de Burgemeester Holtroplaan te staan.

Recalcitrant
Er werd aan de man gevraagd of hij zich wilde legitimeren. Hij overhandigde een taxi-pasje. De agente sprak hem aan op het feit dat ze met zo’n pas niet zoveel kon. Daarop begon de man zich recalcitrant te gedragen. Er hing een flinke alcohollucht om hem heen, mogelijk was hij onder invloed. Terwijl de agenten via de meldkamer een en ander over de verdachte aan het navragen waren begon hij de dienders uit te schelden en te beledigen. Daarop is hij aangehouden. De man wilde daar niet aan meewerken, pas toen gedreigd werd met pepperspray konden de dienders hem afvoeren.

Transport
Tijdens het transport naar het cellencomplex trapte de man meerdere malen tegen de deur van de politiebus. Die raakte daarbij flink beschadigd. De man bleef maar doorgaan met trappen en probeerde ook de agenten te trappen. Hierdoor moest een agent hem een aantal keren slaan met zijn wapenstok. Ook in het cellencomplex bleef de man zich misdragen. Hij moest door meerdere agenten naar zijn cel gedragen worden. De man is ingesloten en de agenten hebben aangifte gedaan van belediging.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.