Illegaal vuurwerk afsteken of rijden onder invloed: Bijna 10 jaar lang gevolgen voor je autoverzekering

Dit is een gesponsord bericht

(gesponsord bericht)

In aanraking komen met politie of justitie voor een verkeersovertreding is nooit positief. Maar zelfs jaren na (het uitzitten van) je straf is dit nog voelbaar in je portemonnee. Het zorgt er namelijk voor dat je jarenlang ruim 20 euro per maand extra betaalt voor je autoverzekering. Ook vergrijpen buiten het verkeer kunnen hiervoor zorgen. Als je gepakt wordt met illegaal vuurwerk op zak houd je hier geen rekening mee, maar bijna alle autoverzekeraars weigeren jou dan als klant of ze vragen de hoofdprijs voor de premie.
Dubbele straf bij overtreding
Onder invloed deelnemen aan het verkeer. Vanzelfsprekend ben je een gevaar voor jezelf en voor mensen om je heen, maar je begaat ook nog eens een verkeersmisdrijf. Gevolg? Een rijontzetting en een taakstraf of verplichte deelname aan een (dure) EMA-cursus. Ook de jaren erna heb je nog behoorlijke hinder aan deze gebeurtenis, vanwege het feit dat je een verhoogd risicoprofiel hebt gekregen. Bijna alle autoverzekeraars weigeren om jou te verzekeren, vaak kan je nog maar bij één verzekeraar terecht: De Vereende. Logischerwijs betaal je hier dan ook de hoofdprijs voor, in sommige gevallen is de premie wel drie keer zo hoog als bij een ‘normale’ autoverzekering.
Autoverzekering afsluiten – acceptatievragen
Tijdens het afsluiten van een autoverzekering worden er vragen gesteld over je verleden: of je schade hebt geclaimd de afgelopen jaren, of je een rijontzetting hebt gehad of weleens strafrechtelijk bent vervolgd. Mocht je dit niet eerlijk invullen is je autoverzekering ongeldig. Dit betekent dat mensen onverzekerd rondrijden zonder zich hiervan bewust te zijn. Dit komt vaak pas naar boven als het al te laat is, namelijk bij een ongeluk. Twijfel je over jouw autoverzekering? Op Autoverzekering.nl kan je vergelijken, informatie vinden en ook bellen naar de klantenservice als je vragen hebt of ergens niet uitkomt. Door een andere autoverzekering te kiezen kan je ook nog eens tot wel 200 euro per jaar besparen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.