Autoverzekering niet afsluiten bij merkdealer, maar vergelijken!

Dit is een gesponsord bericht

(gesponsord bericht)

Toevallig net een (bijna) nieuwe auto gekocht? Of momenteel op zoek naar een mooie auto? Let er dan op dat je deze niet direct bij de merkdealer afsluit, maar bij een ‘gewone’ autoverzekeraar. Jaarlijks kan je hierdoor honderden euro’s besparen.

Vergelijken en de goedkoopste autoverzekering afsluiten

Als er gekeken wordt naar de voorwaarden en premies van nieuwe en tweedehandsauto’s is er een duidelijke conclusie: verzekering bij merkdealers zijn 15 tot wel 103 (!) procent duurder dan van onafhankelijke verzekeraars. Hierdoor kan in extreme gevallen het verschil in premie oplopen tot wel 700 euro.

Verschil merkverzekering en onafhankelijke verzekering

Wat betreft de dekking is een merkverzekering vaak heel erg volledig. Daar tegenover staat wel dat je hierna te maken krijgt met beperkende voorwaarden. Zo moet de schade door de merkdealer zelf gerepareerd worden en mocht je een andere garage kiezen verhoogt dit je eigen risico. Ook zijn er andere voorwaarden voor de nieuwwaarderegeling.

Autoverzekeringen vergelijken

Handig om dus twee keer na te denken als je een nieuwe of tweedehands auto koopt bij een merkdealer. Steeds meer mensen weten gelukkig snel via hun smartphone hun autoverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld via Overstappen.nl. Om ervoor te zorgen dat je nooit teveel betaalt voor je autoverzekering is het natuurlijk slimmer om meerdere verzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo kan je kiezen voor een autoverzekering en vanzelfsprekend heb je inzicht in alle voorwaarden van de verzekeraars.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.