VV Oosterhout dwingt VV Bavel in de tweede helft op de knieën!

Noodgedwongen verheft VV Oosterhout counteren tot kunst!
Vandaag voor VV Oosterhout de uitwedstrijd naar VV Bavel in het gelijknamige dorp onder de rook van Breda. Traditioneel is VV Bavel voor VV Oosterhout een lastige tegenstander, met spelers, die fysiek spel niet schuwen. Vandaag was dit anders en was het VV Oosterhout dat de meeste overtredingen nodig had. Hierbij mag wel gezegd worden dat beide ploegen wel fysiek maar niet gemeen voetbalden. De scheidsrechter van vandaag de heer v/d Brink floot een goede partij en trad op waar nodig, de gele kaarten die hij trok waren terecht. Bij VV Oosterhout debuteerde een oudgediende Maarten Meuwes hij speelde een goede partij. De eerste helft was voor VV Bavel, de tweede helft in het begin voor VV Bavel echter na de 1-2 kwamen ze er niet meer aan te pas en opportunistisch voetbal wordt nog niet beheerst. Na 90 minuten stapte VV Oosterhout als terechte winnaar van het veld 1-3.
Penalty: Het begin van de wedstrijd was van VV Oosterhout zijde wat rommelig. Het veldspel van VV Bavel was beter verzorgd zonder dat dit overigens tot kansen leidde. In de 8ste minuut werd Yamani el Aharchaou, die een puike partij speelde, in de 16 onreglementair gestopt door Nick Burgers. Scheidsrechter v/d Brink kon niet anders dan naar de stip wijzen. Stijn Biemans verzilverde deze buitenkans 0-1.
Onderliggende partij: In het verdere verloop van de eerste helft was VV Oosterhout de onderliggende partij. Toch kreeg Yamani in de 21ste minuut een dot van een kans Glenn van Peer was echter een te grote sta in de weg. In de 32ste minuut een diepe bal van VV Bavel in het linker achterveld de voorzet was een intikkertje voor Luuk Oomen 1-1. Toch nog een kans voor Stijn Biemans hij zag zijn uithaal echter over gaan. In de 40ste minuut een kans voor Ralph van Loon, Ramon Everduim tikte bal echter mooi uit de hoek.
Precies na 45 minuten floot v/d Brink voor het rustsignaal hierbij een aanval van VV Bavel afbrekend (zou dit aan het gemekker achter het doel en van de bank kunnen liggen). Ruststand 1-1.
VV Oosterhout herpakt zich: In de rust werd Stijn met een blessure gewisseld voor Emiel van Pelt. VV Bavel wilde weer aan gaan dringen maar je merkte dat ze minder gingen voetballen en VV Oosterhout kreeg meer grip op de tegenstander. In de 49ste minuut spatte een schot van Yamani uiteen op de kruising boven Glenn van Peer. Richard van Gils wisselde de moegespeelde Ismaël Canpinar voor Kevin van den Heijkant en bracht zo weer meer aanvalskracht in het spel. In de 65ste minuut resulteerde dit in een schot van Dennis van Munster, wederom een kwelgeest voor zijn tegenstander, de bal ging echter voorlangs. Even later schoot ook Yamani nog een bal voorlangs.
De doelpunten: In de 71ste minuut de 1-2 voor VV Oosterhout. Dennis gaf een diepe bal op Yamani en deze liet van Peer de bal uit het net halen. Guston Remie, de terriër van VV Oosterhout, werd gewisseld voor Joey. Baris Kaya ging naar de rechtsbackplaats en Kevin Tempelaars ging naar de linksbackplaats, deze omzetting pakte goed uit.
In de 75ste minuut een kans voor VV Bavel Ramon gaf echter geen krimp en hield de voorsprong vast, even later een mooie diepe bal van Kevin Tempelaars op Emiel van Pelt deze legt af op Dennis en deze rond simpel af 1-3. In de 84ste minuut komt Dennis oog in oog met van Peer hij besluit de bal breed op Joey Vreijsen te leggen een toegesnelde verdediger belemmerde Joey in samenwerking met Glenn van Peer te scoren.
Conclusie ondanks een vroege score een moeilijke eerste helft met kansen aan beide kanten, de tweede helft een beter VV Oosterhout met twee mooie gecounterde goals.
Zondag 7 oktober de thuiswedstrijd tegen RWB dat afgelopen zondag won van VV Gilze. Aanvang 14:30 uur op sportpark ‘de Contreie’ the place to be!