VV Oosterhout verliest terecht op inzet en spelbeleving bij OVC’26

De ene zondag is de andere niet, spelplezier moet er altijd zijn!
Zondag 21 oktober jl. speelde VV Oosterhout de uitwedstrijd tegen OVC’26 op papier een mindere tegenstander, in het ‘eggie’ voor VV Oosterhout een onneembare vesting aan de ringbaan zuid in Tilburg.
Het eerste kwartier ging de strijd nog gelijk op en in de twaalfde minuut kwam VV Oosterhout zelfs nog op voorsprong door een doelpunt van Matthew Coenraadts. Hierna was het grotendeels OVC’26 dat de klok sloeg en met een grote dosis inzet en beleving de wedstrijd naar zijn hand zette. De wedstrijd stond onder leiding van Stefan Westing die naar de mening van het publiek zijn fluit iets teveel hanteerde, echter verloor VV Oosterhout vooral van zichzelf!
De eerste 15 minuten: Het scorebord gaf nog geen minuut aan of nummer 5 van OVC’26 Kees Vissers had de bal al bijna achter Ramon Everduim liggen, die ondanks het verlies een uitstekende partij keepte.
Een eerste waarschuwing, in de 8ste minuut een schot van Danny van Tilburg dat net over de deklat suisde. In de 10de minuut een overtreding van de iets te zware Shubruney Rosario op Dennis van Munster de vrije trap bracht verder geen gevaar voor Roy van Nunen.
In de twaalfde minuut een mooie aanval van VV Oosterhout Yamani Aharchaou haalde met een passeerbeweging de achterlijn en zijn voorzet wordt door Dennis van Munster spectaculair teruggelegd op Matthew Coenraadts die verwoestend uithaalt Roy van Nunen kansloos latend 1-0.
Vanaf nu OVC’26 dat de klok slaat: In het verloop van de wedstrijd zou VV Oosterhout tot de laatste 10 minuten er niet meer aan te pas komen. In de 18de minuut verschalkte de eerder aangehaald Kees Visser met een geplaatste kopbal Ramon 1-1. In het verloop van de eerste helft gebeurde er verder geen noemenswaardige zaken meer. Ruststand 1-1.
Zo verlies je een wedstrijd: OVC’26 was feller dan VV Oosterhout toch kreeg VV Oosterhout in de 55ste minuut een grote kans om voor te komen. Yamani haalde de achterlijn in plaats van de bal terug te leggen op twee klaarstaande medespelers besloot hij zelf te schieten Roy van Nunen pareerde zijn schot. De hoekschop daarna leverde net zoals de overige acht niets op.
Vijf minuten later was het wel de eerdergenoemde Shubruney Rosario die zijn doelpunt mocht maken door de verdediging van VV Oosterhout simpel uit te spelen 2-1 Weer even later de tweede van Kees Vissers 3-1.
Toch een dingetje: In de 70ste minuut keurt Westing een doelpunt af omdat de keeper onreglementair was aangevallen, dit was op zijn minst discutabel de verzorging nam 5 minuten in beslag, alle wissels werden gebruikt en op het eind van de wedstrijd telde Westing en 1 minuut en 17 seconden bij. Eerlijk gezegd een beetje mager.
Even later weer een bal die over de verdediging vliegt van VV Oosterhout en Shubruney Rosario zijn tweede van de middag laat maken.
In de 85ste minuut scoorde voor VV Oosterhout Joey Vreijsen die het stokje van de leeggespeelde Yamani had overgenomen de 4-2.
Conclusie: Op basis van deze wedstrijd niet klaar voor het grote werk. Meer beleving, creativiteit, en inzet in het spel brengen en de kwaliteiten die de jongens stuk voor stuk hebben tot een team kneden en masseren.
Scheidsrechters zijn net mensen en laten hier en daar ook een steekje vallen zeker als ze, in woord en gebaar, gezag verwarren met macht.
Volgende week de thuiswedstrijd tegen ZIGO dat afgelopen week won van UVV’40. U zijt gewaarschuwd.
Aanvang 14:30 uur.