Ingezonden brief wijkteam Houthaven

Houthaven vraagt raadsleden om open vizier in discussie over mobiliteit

Binnenkort wordt de nieuwe verkeersvisie voor de gemeente Oosterhout voorgelegd aan de gemeenteraad. Voor vele burgers een belangrijk document, daar de verkeersvisie die in dit document beschreven staat ons allen in het dagelijks leven zal raken. 

Wij als Wijkteam van de wijk Houthaven hebben de laatste jaren veelvuldig contact met de gemeente gehad over de verkeersproblematiek in- en rondom onze wijk. Wij danken de diverse raadsleden voor hun aandacht in dezen. Wat ons echter steeds meer duidelijk geworden is, is dat verkeersproblemen in een bepaalde wijk niet los te zien is van de totale verkeersproblematiek in de gehele gemeente en dat er dus ook geen enkele lokale knelpunten op te lossen zijn zonder dat dit directe gevolgen heeft op andere wijken en doorgaande routes door onze gemeente. 
Intussen wordt er gestaag doorgebouwd en komen er steeds meer woningen en wijken bij. Dienovereenkomstig nemen de verkeersbewegingen binnen onze gemeente steeds meer toe. Niet alleen het autoverkeer is hierbij in het vizier, ook voorvoetgangers en met name fietsers zal veiligheid in het verkeer belangrijk blijven. 

Concessies
Helaas is het ons duidelijk geworden dat tegenstrijdige belangen, persoonlijke belangen, historisch gemaakte afspraken, toezeggingen en andere heilige huisjes een zeer grote rol spelen in het gehele besluitvormingsproces, waardoor de gerede kans bestaat dat het uiteindelijke resultaat verre van gunstig uitpakt voor het totaal resultaat binnen onze gemeente. 
Langs deze weg willen wij daarom de raad verzoeken om met open vizier en zonder vooroordelen de nu ter bespreking staande verkeersvisie te beoordelen en indien nodig bij te sturen. Als wijkteam staan wij altijd open voor discussie. Niet alleen met de gemeente, maar ook met andere burgers en wijkverenigingen binnen Oosterhout. Laten we samenwerkenaan de beste overall oplossing voor Oosterhout. Daarbij is hetnaar onze mening onvermijdelijk dat er over en weer concessies gedaan moeten worden. Een klassieke vorm van polderen. Wilt u met ons over mobiliteit discussiëren, neem dan gerust contact op via onze website www.houthavenoosterhout.nl. Samen kunnen we onze stem laten horen.

Met vriendelijke groet,

Wijkteam Houthaven

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.