VV Oosterhout Za1 legt Willem II aan de ketting!

Met de neuzen richting tegenstander win je wedstrijden

Afgelopen zaterdag speelde het zaterdagteam van VV Oosterhout tegen de amateurs van Willem II uit Tilburg Noord. De uitwedstrijd werd eind oktober vorig jaar met 8-3 gewonnen. Vandaag was de einduitslag anders maar het verschil even groot. De wedstrijd vandaag stond onder leiding van de nog jonge Paul van der Wiel. Deze man die pas vanaf januari dit jaar fluit, floot een uitstekende partij.Veel scheidsrechters, meestal de oudere uit de vierde klas, moeten eens gaan kijken bij hem. Dan zien ze hoe je met voetballers om mag gaan en zelfs ogenschijnlijk grote problemen in der minne kunt schikken. En een wedstrijd, een wedstrijd kunt laten worden.

Gelijk op: Tot net na het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op VV Oosterhout was wel dreigender maar aanvallen van Willem II verliepen vlot tot de zestien van VV Oosterhout. Hier werden de aanvallers overmoedig en waren ze een makkelijke prooi voor de verdediging van VV Oosterhout, vandaag gevormd door Kevin Blom, Mitchell Fijneman, Michel van Vugt en Rob van Vugt.

In de 18de minuut bereikt een pass van, de altijd hardwerkende, Erwin Broeders Stefan Kok en deze laat Razhaan Landveld kansloos de 1-0 op het scorebord. Even later een bal achter de verdediging van VV Oosterhout, de snelle Hakan Kivanc, sprint voor de bal maar de attente Jamie Vogels schiet ver buiten de zestien meter de bal over de zijlijn. Vijf minuten na het eerste doelpunt goed doorgaan van Robby van Vugt, die weer een sterke partij speelde, hij bereikt Stefan Kok die op zijn Kokkiaans een speler omspeelt en vanaf de achterlijn op drie meter van het doel Joey van Wanrooij de kans geeft met zijn grote teen de bal binnen te tikken. Landveld voor de tweede keer geklopt 2-0.

Heilige vuur gedoofd: Hoewel het heilige vuur in het veld bij de spelers van Willem II getemperd was, geloofden zowel de trainer als de leider nog in een goed resultaat en spoorden zij, terecht, hun spelers aan tot een betere veldbezetting, in mijn hoofd speelde zie ik hier een jeu pour deux. In de 35ste minuut krijgt Joey van Wanrooij de bal op 25 meter van doel hij aarzelt geen moment en jaagt de bal als een streep in de linkerbovenhoek 3-0. Razhaan Landveld kon er alleen maar naar kijken. In de 41ste minuut een ongelukkige handsbal van Michel van Vugt, hands is hands, de terecht toegekende strafschop van Paul van der Wiel werd door Genaro Nepomuceno onberispelijk binnengeschoten 3-1. In de 44ste minuut brengt Joey van Wanrooij uit en hoekschop de bal voor hij wordt eerst nog weggewerkt, Stefan krijgt hem echter voor zijn voeten en jaagt de bal de touwen in 4-1 en ruststand alhoewel net voor het fluitsignaal krijgt Joey nog, op aangeven van Stefan Kok, een niet te missen kans die hij wel net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.

Door het lint: De tweede helft begon zoals de eerste helft geëindigd was een Willem II dat goed combineerde tot de verdediging van VV Oosterhout en een VV Oosterhout dat voor het doel van Razhaan Langveld voor gevaar stichtte. In de 49steminuut een dieptepass van Brian Slagmolen op Stefan Kok, die de trekker overhaalt en zijn 3de van de middag binnenschiet 5-1. In de 60ste minuut een geweldige passeeractie van GenaroNepomuceno van Willem II, jammer voor hem dat zijn laatste balcontact hoog over het doel van Jamie Vogels ging.

Even later sprint Youri Simons op een diepe bal. Youri raakt hierbij ongelukkig de Tilburgse Keeper deze gaat echter compleet uit zijn plaat en geeft Youri een duw, de rapen gaar en een opstootje. De scheidsrechter heeft de duw niet kunnen zien en het voorval wordt gesust. Willem II wisselt zijn keeper voor de 19-jarige Robin Wieggers die Razhaan uitstekend verving. In de 70ste minuut wisselt Willem II de sterk maar op voetballeeftijd zijnde Bahattin Yozgat voor de 30-jarige Adeshina Adeoye en Jeffrey van Korven Quincy Brakkee voor Ahmet Türküçü. In de 75ste minuut pikt Arbil Algan een bal op die achter de verdediging van VV Oosterhout was gelegd en passeert Jamie Vogels 5-2.

Rust weergekeerd: Door de verstandige wissel van de leiding van Willem II was de rust in het veld weergekeerd en werd er weer normaal gespeeld in deze eigenlijk sportieve wedstrijd met weinig gemekker. In de 86ste minuut liet Stefan Kok nog de 6-2 aantekenen en in de 88ste minuut kon de nu nuchtere Youri Simons uit een hoekschop de 7-2 op het scorebord laten zetten door Henk Coenraadts.

Conclusie: Vandaag een team gezien dat met hard werken en goed samenspel de tegenstander op de knieën dwingt en terecht wint.

Volgende week de uitwedstrijd naar Peursum de thuiswedstrijd verloren wij kansloos tijd voor voetbalrevanche. Adres: Sportplein 1, 3381  LL Giessenburg.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.