Intocht Sinterklaas

Op zondag 17 november komt de Sint weer aan met zijn pieten.   Pakjesboot 12 wordt om 12.00 uur verwacht aan de kade van het Wilhelminakanaal ter hoogte van het Lukwelpark. 

Na een welkom door de burgemeester trekt Sinterklaas met zijn pieten in een feestelijke optocht (via de Bouwlingstraat) naar de Heuvel. Op de Heuvel houdt Sinterklaas een kinderreceptie. Alle kinderen worden in de gelegenheid gesteld Sint een handje te geven.

De pieten verzorgen op de Heuvel allerlei activiteiten waar de kinderen aan mee kunnen doen. Er zijn turn- en circuspieten, skeeler- en danspieten. Muziek- en spelletjespieten. Kinderen kunnen een pannenkoek eten of een ritje op een pony maken. Verder is er dans van de Dansfabriek . 

Als de receptie is afgelopen, dan is het kinderfeest nog niet afgelopen. Dan gaat het eigenlijk pas beginnen. Sinterklaas trekt zich terug in zijn logeeradres om zich voor te bereiden op alle activiteiten die nog komen. Een aantal pieten gaan logeren in het Pietenhuis in Arendshof.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.