VV Oosterhout laat VC Vlissingen in mineur achter

Als derdeklassertjes van je winnen wat moet je dan zeggen als bestuur van VC Vlissingen?

Zondag 22 december mocht VV Oosterhout zijn bekerwedstrijd tegen VC Vlissingen in een troosteloze ambiance, van de ooit nog betaald voetbalclub Vlissingen, afwerken op een bijveld. De gloriedagen waren voorbij en het hele sportpark is hard toe aan een make-over. VC Vlissingen komt uit in de eerste klasse van het amateurvoetbal en bezet momenteel de derde plaats op de ranglijst.

Richard van Gils had zijn huiswerk goed gedaan en hij had zijn manschappen uitstekend voorbereidt op de wedstrijd.

Weinig kansen 2 doelpunten: De eerste helft was vooral een tactisch spel, Richard had zijn mannen de juiste instructies gegeven en tot de 43ste minuut hadden zij nog geen kans weggegeven. VC Vlissingen schoot wel een paar keer op doel vanaf de zestien meter maar deze misten stuk voor stuk de zuiverheid om het Ramon Everduim lastig te maken. In de 43steminuut een steekbal van Geraldi Geerman door het midden van de verdediging van VV Oosterhout. Gino Zuppelli pikte de bal op en met een voetbeweging liet hij Ramon kansloos 1-0. Nog geen 60 tellen later werd een inzet van Tom Kolkert tot hoekschop verwerkt. Matthew Coenraadts speelde Stijn Biemans in. Waar iedereen verwachtte dat Stijn de bal in zou brengen speelde hij terug op Matthew die de tijd had om een afgemeten voorzet op het hoofd van Dennis van Munster te leggen en Dennis kopte de bal snoeihard langs Matthew Lentink 1-1. 

Ruststand 1-1.

VC Vlissingen sterker: De tweede helft begon VC Vlissingen furieus en tot de 60ste minuut stond VV Oosterhout flink onder druk. Ramon moest twee keer achter elkaar handelend optreden om de 1-1 op het denkbeeldige scorebord te houden. Verder viel VC Vlissingen vooral via Renzo Roemeratoe veel aan maar kwam VV Oosterhout door compact te spelen en te verdedigen niet meer in de problemen. Wel kwam VV Oosterhout er onder impuls van met name Tom Kolkert er steeds vaker uit. In de 75steminuut bekroonde Tom dit met een fantastisch doelpunt vanaf links liet hij Matthew Lentink kansloos en zijn schot verdween in de rechterbovenhoek 1-2.

In de 80ste minuut verving Eric Boateng de moegestreden Kennith Kops en even later verving Ian van Strien de geblesseerde Dennis, hij was verkeerd geland en liep een enkelblessure op.

VC Vlissingen wilde nog wel maar kreeg geen kans meer, VV Oosterhout had nog de beste kans op de 
1-3. Daan Poelmans ging na een handig overstapje van Ian naar de achterlijn waar hij echter geen medespeler kon bereiken. Na acht minuten blessuretijd floot de heer Leo Uitterhoeve af en bekert 
VV Oosterhout verder.

Conclusie: dankzij uitstekend voorwerk van Richard en het goed uitgevoerde tactische plan door de spelers verdiend gewonnen als ‘derdeklassertje’ van een zich vandaag overschattend VC Vlissingen. De scheidsrechter van dienst was naar mijn mening niet in topvorm iedere discutabele bal was voor VC Vlissingen. Als cijfer een 6.

De volgende bekerwedstrijd op 19 januari 2020 is tegen Unitas uit Gorinchem. In de voorbereiding heeft hier VV Oosterhout kansloos van verloren. Unitas voert momenteel de ranglijst aan in de hoofdklasse B.

Dat het 19 januari anders zal gaan als de vorige twee wedstrijden als reuzenkiller staat vast. Toch blijft de bal rond. Graag tot 19 januari om 14:30 op sportpark ‘De Contreie’.

Foto’s van de wedstrijd vind je hier: https://www.vvoosterhout.nl/1263/vc-vlissingen—vv-oosterhout/?type=1&from=0

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.