Maarten van der Weijden doet nieuwe poging Wereldrecord 24 uur zwemmen

Recordpoging bij Recreatieoord De Warande 

Maarten van der Weijden start op donderdag 23 januari a.s. rond 19.00 uur met een nieuwe poging om het Wereldrecord 24 uur zwemmen te behalen. Een dag later, op vrijdag 24 januari, zal hij rond diezelfde tijd finishen. Deze 24 uur zal hij zwemmen in het 50 meter bad van Recreatieoord De Warande in Oosterhout.

Eerdere poging

Op 2 maart 2018 zwom hij op diezelfde locatie in 24 uur 102,8 kilometer. Helaas bleek dit record niet te voldoen aan de strenge technische eisen en dus niet geldig. Aanstaande donderdag is het daarom tijd voor een herkansing. 

Boek als entreebewijs

Toeschouwers die deze poging van dichtbij willen meemaken kunnen Maarten op donderdag tussen 19:00 uur en 24:00 uur komen aanmoedigen bij De Warande. Op vrijdag is er toegang voor bezoekers van 14:00 tot de finish om 19:00 uur. Het boek ‘Maarten geeft alles’ dient hierbij als entreebewijs. Het boek is te koop voor € 11 bij Blokker of bij de ingang van het zwembad. Van deze prijs gaat (na aftrek van BTW en de kostprijs) € 9,46 naar onderzoeken op het gebied van kanker. Zo draagt men met het bezoek meteen een steentje bij.

Online volgen van de recordpoging

Mensen die de recordpoging liever vanuit huis bekijken kunnen gebruikmaken van de live stream. De link naar de live stream is te vinden op de social kanalen van de Maarten van der Weijden Foundation. Ook dan is het mogelijk een bedrag te doneren door een SMS te sturen naar 4004 met de tekst “MAARTEN”. De donatiegelden komen voor de volle 100% ten goede aan kankeronderzoek en -projecten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.