Thuisvester geen zin in juridisch gevecht met MijnUrgentie.

De dreiging met een juridische procedure door het bedrijf “MijnUrgentie” was voor Thuisvester genoeg reden om de geplaatste waarschuwing op hun facebookpagina te verwijderen. Echter had de ORTS dit bericht ook al opgepikt en er een persbericht van gemaakt en op de ORTS website geplaatst.  Thuisvester had het bericht op haar beurt weer ontvangen van Klik voor Wonen.

Ook het TV programma KASSA van BNN/VARA heeft aandacht besteed aan het bedrijf “MijnUrgentie” en waarschuwingen geuit.

Thuisvester heeft hun Facebookbericht sinds 3 februari als volgt aangepast:

“Er bereiken ons meerdere signalen dat er organisaties actief zijn die woningzoekenden helpen om urgentie aan te vragen. Zij vragen voor deze dienstverlening forse bedragen terwijl het geen enkele garantie geeft. Wij raden u aan geen zaken te doen met dit soort organisaties.

Op Klik voor Wonen staat per corporatie hoe u het beste urgentie kunt aanvragen https://www.klikvoorwonen.nl/informatie…/vraag-en-antwoord/…

Op de vraag van de ORTS aan Thuisvester “Waarom hebben jullie de waarschuwing verwijdert en later weer aangepast?” antwoorde mevrouw Tuijl van Thuisvester “We hadden geen zin in een juridische procedure of rechtzaak met MijnUrgentie en hebben daarom het bericht aangepast”.

Op de vraag , staan jullie nog wel achter de waarschuwing die in eerste instantie werd geplaatst?, was een duidelijke ja te horen.

Op donderdag 13 februari viel dezelfde dreiging, die Thuisvester deed besluiten hun bericht te verwijderen en later aan te passen, ook bij de ORTS in de mailbox.

De advocaat schrijft het volgende aan de ORTS:


“Geachte heer, mevrouw,
Namens MijnUrgentie schrijf ik u deze mail.

U heeft een waarschuwing van Thuisvester overgenomen op uw website, echter heeft Thuisvester de waarschuwing inmiddels aangepast en ons bedrijfsnaam niet meer benoemd, gezien dit onrechtmatig was. Ook het tarief is uit het bericht verwijderd.

Nu verzoek ik u, zo spoedig mogelijk en voor vrijdag 14 februari 2020 om uiterlijk 12:00 om ook het bericht op uw website aan te passen. Ik verzoek u om onze bedrijfsnaam te verwijderen en het zo te houden. Ik ontvang hier graag bevestiging van.

Indien u dit weigert, zijn wij helaas genoodzaakt om ook tegen uw instelling juridische maatregelen te nemen. Wij zullen u kortweg, zonder verdere aankondiging in rechte betrekken.

Ik vertrouw erop dat het zover niet hoeft te komen.

Ik heb in de bijlagen een kopie van beide berichten gevoegd.

Met vriendelijke groeten,

Emir Arazov”

De ORTS, heeft op 13 en 14 februari getracht contact te krijgen met de heer Arazov voor een weerwoord, maar deze zat volgens de telefoniste op donderdag op een begrafenis en vrijdag in het buitenland en kon alleen per email worden benaderd.  Wordt wellicht vervolgd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.