Aangescherpte maatregelen voor recreatieparken van kracht

De drie Brabantse veiligheidsregio’s hebben aangescherpte maatregelen opgesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Met ingang van 3 april om 18.00 uur mogen recreatieparken, zoals (mini)campings, recreatieparken, Bed & Breakfast, Airbnb, jachthavens geen recreatief nachtverblijf aanbieden. Gemeenschappelijke toilet-, was- , en douchevoorzieningen moeten sluiten. Deze maatregelen komen bovenop de maatregelen die al golden. Op 10 mei 2020 beoordelen de voorzitters van de drie veiligheidsregio’s opnieuw of de zorgcontinuïteit zodanig onder druk staat dat verlenging van het verbod noodzakelijk is.

Het verbod om recreatief nachtverblijf aan te bieden geldt niet voor: 

  • hotels;
  • locaties en gebieden waar nachtverblijf wordt aangeboden aan seizoensarbeiders en zorgpersoneel;
  • locaties en gebieden waar nachtverblijf wordt aangeboden in de vorm van vaste standplaatsen (een standplaats die voor het gehele recreatieseizoen aan dezelfde gebruiker(s) wordt verhuurd) en recreatiewoningen, voor zover voorzien van eigen sanitaire voorzieningen;
  • tijdelijke bewoning anders dan ten behoeve van recreatief nachtverblijf, bijvoorbeeld als gevolg van privéomstandigheden zoals een scheiding.

Aanleiding

De aanleiding van het verbod op recreatief nachtverblijf is de vrees dat de toestroom van toeristen, die een of meer nachten verblijven in de provincie Noord-Brabant, een zodanige druk legt op de beschikbare medische voorzieningen, dat de zorgcontinuïteit niet kan worden gegarandeerd. 

De maatregel om gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen te sluiten heeft als reden dat op deze plekken onvoldoende 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. 

In gesprek

De gemeente blijft en gaat in gesprek met recreatieondernemers over de manier waarop de bedrijven omgaan met deze maatregelen en de handhaving ervan. BOA’s denken hierin ook mee en zullen indien nodig handhaven.

Zorg voor arbeidsmigranten

De gemeente roept ondernemers nadrukkelijk op om zorg te blijven dragen voor de arbeidsmigranten die bij hen in dienst zijn. Deze mensen kunnen in de huidige situatie van reisbeperkingen niet terug naar het land van herkomst en zij kunnen nergens anders terecht. Vanuit het oogpunt van volksgezondheid is het onverantwoord om hen uit hun huidige bewoning te zetten. 

Hulp voor ondernemers

De overheid neemt verschillende maatregelen om ondernemers te helpen in deze moeilijke tijd. Daarnaast kunnen ondernemers terecht bij verschillende instanties voor informatie, hulp en financiële steun. Meer informatie is te vinden op www.oosterhout.nl.Terug

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.