Den Ouden Groep past rotonde Bromtol aan

Start werkzaamheden in september 2020

Wethouder Clèmens Piena heeft namens de gemeente Oosterhout een overeenkomst ondertekend met de Den Ouden Groep uit Schijndel voor het uitwerken van het ontwerp en de aanleg van de rotonde Bromtol bij Weststad.

Den Ouden is de winnaar van de aanbesteding, die door de gemeente Oosterhout voor dit project is uitgeschreven. Het bedrijf had de beste combinatie in prijs en plan van aanpak. Dat plan kan nu in samenwerking met bedrijven, werkgroep Den Hout en de gemeente in een bouwteam worden uitgewerkt tot een uitvoeringsontwerp. Hierin zullen o.a. ook omleidingen en faseringen besproken worden. Als die uitwerking gereed is, zal er een inloopavond worden georganiseerd, waar iedereen op de hoogte wordt gesteld van de werkzaamheden en de aanpak hiervan.

De start van de uitvoering is gepland in september 2020. Den Ouden begint nog dit jaar met de voorbereidingen van het ingrijpende werk. Voordat de rotonde in 2021 op de schop kan, moeten er eerst kabels en leidingen verlegd worden en tijdelijke verkeersoplossingen gerealiseerd worden voor het verkeer tussen de A59, Weststad, Den Hout, Oosterhout en (Pluk)-Made.

In het plan van aanpak heeft Den Ouden geen grootschalige omleidingen voorzien, maar heeft men voorgesteld een tijdelijk verkeersoplossing naast de bestaande rotonde te leggen. Deze tijdelijke verkeersoplossing zorgt ervoor dat het verkeer via de reguliere wegen zijn bestemming kan blijven vinden en ondertussen de nieuwe rotonde aangelegd kan worden.

Den Ouden is een familiebedrijf, onder andere gespecialiseerd in de aanleg van betonverhardingen voor wegen en vliegvelden. Daarnaast exploiteert het bedrijf enkele composteerinrichtingen (waaronder De Hillen in Oosterhout). Den Ouden heeft ruime ervaring met de aanleg van duurzame betonnen rotondes. Zo heeft het bedrijf de volledig cradle-2-cradle rotondes in Venlo en Vlaardingen aangelegd. Deze kennis zal ook meegenomen worden tijdens de voorbereiding van de werkzaamheden aan de rotonde Bromtol.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.