Een begrafenisverzekering of een crematieverzekering? Maak de juiste keuze

Het kiezen van de juiste uitvaartverzekering is erg belangrijk. Je wilt alles zo goed mogelijk voorbereiden voor je nabestaanden, zodat deze zo weinig mogelijk hoeven te regelen en niet onnodig diep in de eigen buidel hoeven te tasten. Dit begint al bij zo beetje de eerste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je aan deze toekomst gaat denken: wil je begraven of gecremeerd worden? Dit is vaak een keuze op het gebied van moraal, maar je kunt er ook op verzekerd gebied naar kijken. Je moet namelijk op verschillende punten letten afhankelijk van of je een begrafenisverzekering neemt of een crematieverzekering.

Verschil in verzekering

Een uitvaartverzekering en begrafenisverzekering zijn eigenlijk hetzelfde. Waar het om gaat is dat je maandelijks premie betaalt. Je bent dan verzekerd voor een specifiek bedrag en wanneer je dan komt te overlijden, wordt dit bedrag uitgekeerd om de uitvaart te kunnen vergoeden.

Een crematieverzekering is daarentegen ook een uitvaartverzekering, maar specifiek gericht op crematie. Dit is omdat in de meeste gevallen de kosten van een crematie lager liggen dan die van een begrafenis. Bij een begrafenisverzekering kun je meestal ook gecremeerd worden, maar bij een crematieverzekering meestal niet ook begraven.

Wanneer maak je de keuze?

Bij een begrafenisverzekering of crematieverzekering wordt er meestal gekozen voor een naturaverzekering. Dit komt omdat bij dit soort verzekeringen de vergoeding voortvloeit uit de onderdelen van de uitvaart waar de dekking voor is bedoeld. Bij het afsluiten van een naturaverzekering heb je in de meeste gevallen dus al goed voor ogen hoe je de kist in gaat.

Bij een kapitaalverzekering kies je meestal alleen voor een niet-specifieke uitvaartverzekering, hier krijg je namelijk een geldbedrag uitgekeerd.

Kiezen voor de juiste verzekering

Een uitvaart-, begrafenis- of crematieverzekering sluit je niet zomaar af. Hiermee verzeker je je toekomst wanneer jij er zelf geen grip meer op kunt hebben, maar alles toch wordt gedaan zoals je wilt of verdient. Echter hoeft dit niet te betekenen dat je altijd duurder uit moet zijn.

Een crematie kost meestal minder geld dan een begrafenis. Dit is onder andere omdat de kist meestal duurder is en een urn meestal goedkoper is dan een grafsteen. Echter betekent dit niet altijd dat de premie goedkoper is. Dit kan per aanbieder verschillen.

Je kunt dus voor beide vormen van uitvaartverzekeringen een goedkopere variant krijgen. Hierbij moet je er alleen wel aan denken dat als je op de kosten bespaart, er dus ook bespaard moet worden op de uitvaart zelf. Zo kan de kist van een budgetkwaliteit zijn en is het aantal gasten vaak beperkter dan bij een gemiddelde prijs. Daarentegen kun je ook zoveel uitbreiden als je wilt en gaan voor een luxeverzekering, maar hier betaal je wel voor.

Een verzekering afsluiten

Het beste om te doen wanneer je van plan bent een uitvaartverzekering af te sluiten, ongeacht voor een begrafenis of crematie, is alle aanbieder met elkaar vergelijken en kijken welke het beste bij je past. Op www.uitvaartverzekeringvergelijken.com vind je alle belangrijke aspecten van de verzekering en kies je de verzekering met de beste prijs in combinatie met alle punten die je wilt hebben. Kijk tijdens het vergelijken goed naar in hoeverre de verzekering past bij wat je wilt hebben en sluit direct de verzekering af die past bij wat je wilt hebben.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.