Eerste deelauto geplaatst in Oosterhout

Greenwheels biedt gemeente duurzame mobiliteitsoplossing

Oosterhout, 3 augustus 2020 – De eerste Greenwheels deelauto in Oosterhout is een feit. Op de Bredaseweg heeft de gemeente een vaste parkeerplaats gereserveerd voor een Volkswagen Up. Deze deelauto is voor iedereen beschikbaar met een rijbewijs en is een praktische aanvulling voor mensen die af en toe een auto nodig hebben.

Alle Oosterhouters met een rijbewijs kunnen zich aanmelden bij Greenwheels via de website. Een deelauto betaal je in principe alleen bij gebruik. Voor de auto is geen sleutel nodig, hij wordt geopend met een app of OV-kaart. De parkeerplaats van de deelauto is te herkennen aan een speciaal parkeerbord voor autodelen. 

Grote impact op leefbaarheid
Deelvervoer is een duurzame manier van vervoer en wordt steeds populairder in Nederland. Uit onderzoek van Goudappel Coffeng blijkt dat de impact van een deelauto op een gemeente groot is. Voor elke deelauto die op straat geplaatst wordt, verdwijnen namelijk gemiddeld elf particuliere auto’s. Deelauto gebruikers rijden bovendien gemiddeld bijna tweeduizend kilometer minder per jaar minder omdat ze beter nadenken over mobiliteit wanneer ze op pad gaan. Ze fietsen vaker en kiezen sneller voor openbaar vervoer. Andrew Berkhout, directeur Greenwheels:“De vraag om meer deelauto’s is groot. Deelvervoer wordt steeds meer de standaardoplossing om van A naar B te reizen, naast het openbaar vervoer en de fiets. Een mooie ontwikkeling om steden leefbaarder te maken en stilstand van auto’s terug te nemen. We zijn dan ook blij dat Oosterhout gekozen heeft voor een deelauto voor iedereen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.