Kickstart Cultuurfonds

Theater de Bussel enorm blij met toekenning van Kickstart Cultuurfonds

Charlotte Louwers, directeur van Theater de Bussel kreeg deze week goed nieuws: “Tot onze grote vreugde heeft Theater de Bussel een mooie toekenning gekregen van het Kickstart Cultuurfonds.” Met hun financiële steun draagt het fonds bij aan de realisatie van de coronaproof 1,5 metersetting in Theater de Bussel, zodat het theater veilig haar gasten kan verwelkomen voor mooie live voorstellingen.

Het Kickstart Cultuurfonds

Het Kickstart Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan theater- en concertzalen, producenten van professionele podiumkunsten en musea om aanpassingen aan de 1,5 metersamenleving door te kunnen voeren. Zodat de deuren open kunnen, producties weer op de planken kunnen en het publiek weer live, fysiek in aanraking komt met kunst en cultuur. Kunst en cultuur verbinden mensen met elkaar en zijn daarmee onmisbaar voor een vitale samenleving. Het Kickstart Cultuurfonds is een tijdelijk fonds en heeft ruim 16 miljoen euro beschikbaar. Instellingen die in 2017 – 2020 meerjarige exploitatiesubsidie ontvangen van het Ministerie van OCW, VWS of de Rijkscultuurfondsen, komen niet voor ondersteuning in aanmerking.

Coronaproof setting Theater de Bussel

Om aan de richtlijnen van de voorgeschreven protocollen voor de 1,5 meter bespeling te voldoen, moest Theater de Bussel aangepast worden. Louwers vertelt: “Niet alleen de foyers, maar ook de zalen moesten zodanig worden ingericht dat de 1,5 meter afstand en daarmee de veiligheid van onze gasten gewaarborgd kon worden. De Grote Zaal is omgetoverd tot een knusse, intieme ruimte waar maximaal honderd gasten kunnen plaatsnemen. Om de afstand te garanderen hanteert Theater de Bussel bij de ontvangst en inloop in de Grote Zaal drie tijdslots. Al met al is er veel mee gemoeid om op deze manier veilig en verantwoord live voorstellingen te bieden. Wij zijn daarom ook enorm blij met de toekenning van het Kickstart Cultuurfonds.” 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.