45 km auto wordt steeds populairder

Een 45 km auto werd vroeger voornamelijk gebruikt door oudere mensen of mensen die niet in aanmerking kwamen voor een autorijbewijs. Tegenwoordig zien we ook steeds meer jongeren in een 45 km auto rijden. We kunnen dan ook wel stellen dat deze auto’s de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden.

De voornaamste reden hiervoor is dat de uitstraling van deze voertuigen een boost heeft gekregen. De auto’s zien er een stuk mooier en stoerder uit dan een paar jaar geleden, waardoor mensen er graag in gezien worden. Daarnaast zijn er nog behoorlijk wat voordelen die ten grondslag liggen aan de groeiende populariteit van het voertuig. Wij zetten de belangrijkste hieronder op een rijtje.

Autorijbewijs is niet nodig
Om in een auto te mogen rijden, heb je een rijbewijs nodig. Je moet hiervoor rijlessen volgen en een theorie- en praktijkexamen afleggen. De kosten voor zo’n rijbewijs zijn hierdoor niet mals. Om in een microcar te mogen rijden, hoef je niet over een autorijbewijs te beschikken. Een brommerrijbewijs is namelijk voldoende om in dit voertuig te mogen rijden. Het halen van dit rijbewijs is doorgaans aanzienlijk goedkoper dan het halen van een autorijbewijs. Logisch dat steeds meer mensen voor een 45 km auto kiezen.

Zuinig in gebruik
Wanneer je veelvuldig gebruikmaakt van een auto, moet je vaak tanken. Bij een 45 kilometer auto heb je hier aanzienlijk minder last van. Indien je kiest voor een 45 km auto op brandstof, hoef je niet vaak te tanken. De meeste van deze voertuigen rijden namelijk veel zuiniger dan auto’s, waardoor de belasting voor het milieu minimaal is. Je kunt tegenwoordig zelfs kiezen voor een elektrische 45 km auto. Deze rijdt met behulp van een accu, waardoor tanken helemaal niet meer nodig is. Je hoeft in dat geval enkel te zorgen voor een volle accu om erin te kunnen rijden.

Ze worden steeds luxer
Een derde reden voor de toenemende populariteit van 45 km auto’s is dat ze steeds luxer worden. Zo is een microcar tegenwoordig vaak van alle gemakken voorzien. Er is bijvoorbeeld een radio ingebouwd en daarnaast is er soms zelfs airco aanwezig. Sommige van deze voertuigen zijn daarnaast voorzien van parkeersensoren. Ook ziet de auto er – zowel binnen als buiten – een stuk beter uit dan een aantal jaar geleden. Zo worden er tegenwoordig bijvoorbeeld hoogwaardige materialen gebruikt voor de afwerking.

Geen wegenbelasting
Inden je een auto bezit, moet je wegenbelasting betalen. Je rijdt immers met jouw voertuig over de Nederlandse wegen. Met een 45 km auto doe je dit ook, maar hier betaal je geen wegenbelasting voor. Jouw maandelijkse lasten vallen hierdoor aanzienlijk lager uit dan met een auto. Heb je het financieel gezien niet al te breed? Dan is een microcar voor jou mogelijk de ideale oplossing om toch in een auto te kunnen rijden.

Goedkoper dan een auto
De voornaamste reden om voor een 45 km auto te kiezen in plaats van een gewone auto, is vanwege de kosten. Een microcar is namelijk aanzienlijk goedkoper dan een auto. Wanneer je voor zo’n voertuig kiest, moet je overigens niet alleen aan de aanschafkosten denken. Nee, want je krijgt namelijk ook nog te maken met onderhoudskosten. Vind je het allemaal toch wat te duur? Of kies je liever voor een scootmobiel? Kijk dan eens op https://www.fastfuriousscooters.nl/scootmobiel-kopen-gouda/.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.