Besparen op telefonie

Maandelijks zijn de vaste lasten in de meeste huishoudens erg hoog. De huur / hypotheek, energie, internet enzovoort vormen een groot deel van de vaste lasten maar wist je dat hier ook op bespaard kan worden? Door over te stappen van provider of maatschappij kan dit jaarlijks behoorlijk wat centen schelen.

Hoe stap je over van provider?

Het overstappen van een mobiele provider is vrij eenvoudig. Nederland telt 4 providers met hun eigen zendmasten, KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2. Toch hebben we in Nederland meer dan 50 providers die mobiele abonnementen aanbieden. Dit komt doordat de providers met de zendmasten hun zendmasten beschikbaar moeten stellen voor andere providers. Deze betalen op hun beurt weer een tarief aan één van de providers om van hun netwerk gebruik te maken.

Waar het op neer komt is dat welke provider je ook kiest, ze maken gebruik van één van deze netwerken. De kwaliteit en dekking van de netwerken is over het algemeen het zelfde behalve in het buitengebied. Woon je redelijk afgezonderd bijvoorbeeld op een boerderij met weinig buren of ergens in het bos? Check dan zeker of de provider waarbij je aangesloten wilt worden een goede dekking heeft in dit gebied.

Nieuw toestel nodig?

Naast een goede dekking wil je natuurlijk het beste pakket. Deze kun je eenvoudig kiezen door de abonnementen en toestellen met elkaar te vergelijken. Het vergelijken doe je op een vergelijkingssite waar alle aanbiedingen en toestellen met elkaar worden vergeleken. Op deze manier kun jij eenvoudig zien bij welke provider je het voordeligst uit bent.

Sim only vergelijken

Bezit je al een toestel waarmee je nog prima uit de voeten kunt?? Dan kun je ook alleen sim only vergelijken. Op deze manier worden alleen de losse abbonnementen met elkaar vergeleken. Dan kun je nog altijd zelf een nieuw toestel  erbij kopen.

Overstapservice

Sommigen vragen zich af of ze door het overstappen niet met een dubbele telefoonrekening komen te zitten. Dit is niet het geval. Zo biedt bellen.com bijvoorbeeld een overstapservice waarbij je oude contract automatisch wordt opgezegd zodra je een nieuwe provider kiest. Let hierbij wel op dat je niet altijd kunt overstappen. Dit kan pas vanaf een bepaald aantal weken voor het einde van je contract.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.