Eric de Jong en Jorco de Kok gaan samen de jeugd VV Oosterhout naar een hoger plan tillen!

Enkele maanden geleden heeft VV Oosterhout de ambitie uitgesproken om het aankomende seizoen te gaan werken met een Hoofd Jeugd Opleiding (HJO).

Dit het liefst in een duo functie waarbij de beide geselecteerde kandidaten op basis van gelijkheid acteren. Dit om de benodigde continuïteit in de jeugdopleiding van VV Oosterhout te kunnen waarborgen.

Het Hoofd Jeugd Opleiding is verantwoordelijk voor de verdere groei in aantallen en zeker ook in niveau van de jeugdopleiding van VV Oosterhout.

Naast het correct indelen van de teams in de opleiding is er uiteraard de verantwoordelijkheid voor het aanstellen, opleiden en begeleiden van de actieve trainers in de gehele jeugdopleiding van de vereniging.

Daarnaast is er de verantwoordelijkheid voor de implementatie van en de intern borgen voor het nieuw aangeschafte speler volgsysteem (Dotcomsport).

Verder gaan we werken met een grote interne scoutingstak bij pupillen en junioren zodat naast leiders en trainers ook andere vakbekwame mensen mee gaan kijken naar de kinderen binnen de jeugdopleiding van VV Oosterhout.

Heel belangrijk bij dit alles is dat onze voetbalvisie “met plezier presteren van mini-pupil tot zondag 1” de absolute basis blijft binnen de jeugdopleiding van VV Oosterhout.

Immers willen we graag dat alle actieve kinderen en jongvolwassenen kunnen spelen op het voor hen passende niveau en het absoluut naar hun zin hebben bij de vereniging.

Een aantal weken geleden hebben wij daarom een vacature geplaatst met een duidelijke taakomschrijving voor deze uitdagende en zeer belangrijke functie.

Naar aanleiding van deze vacature zijn een aantal (interne) sollicitaties binnengekomen bij het bestuur.

Ook heeft het bestuur een aantal geschikte externe kandidaten benaderd en getipt om op de vacature te reageren.

Een tweetal afgevaardigden van het bestuur (secretaris en penningmeester) hebben daarna gesprekken gepland en gevoerd met de kandidaten die zich hebben gemeld.

Wat opviel aan deze gesprekken is dat alle kandidaten zich goed hadden ingeleefd in de situatie, de visie en ook een duidelijk plan van aanpak hadden en een duidelijke ambitie neer konden leggen bij het bestuur. Uit deze gesprekken kwamen een aantal sterke kandidaten naar voren en zijn er een tweetal uitgenodigd voor een afrondend gesprek.

Uit de procedure kwamen Eric de Jong en Jorco de Kok naar voren als de sterkste en best gekwalificeerde kandidaten waarbijook de indruk heerste dat de heren ondanks soms verschillende inzichten en voorkeuren er in de dialoog samen uitkomen. Beide heren hebben de ambitie uitgesproken om op gestructureerde wijze en met veel draagvlak onder trainers, leiders en andere betrokken de jeugdopleiding naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen. Dit met behoud van de VV Oosterhout cultuur.

Beide heren lopen al een aardige tijd mee binnen de vereniging waardoor wij verwachten dat het inwerk traject kort maar krachtig kan zijn. 

In de functie van HJO gaan beide heren nauw samenwerken met de dames van de jeugdcommissie. Dit om alle processen rondom teams, indelingen en andere zaken goed te kunnen monitoren en verbeteren.

De komende weken zullen de heren gespreken voeren met de huidige trainers, de dames van de jeugdcommissie en mensen waarvan ze de hoop hebben dat ze aan willen gaan sluiten bij dit plan om de jeugd van VV Oosterhout naar een hoger niveau te brengen. Wij verwachten dat dit op termijn een gezonde, frisse aanwas op niveau gaat verzorgen richting de zondag selectie.

Het bestuur van VV Oosterhout wenst Jorco en Eric veel succes en wijsheid bij hun nieuwe, gezamenlijke uitdaging.

Op naar een nog mooiere toekomst voor VV Oosterhout.

Voor verdere vragen over de aanstelling van de HJO, de doelstellingen en de plannen met onze jeugdopleiding nodigen wij je uit contact op te nemen met ons via jeugd@vvoosterhout.nl of bestuur@vvoosterhout.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.