4 redenen om te investeren in relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn cadeautjes die je aan (potentiële) zakenrelaties geeft. Daarnaast kun je ze natuurlijk ook uitdelen aan je personeel. Het geven van relatiegeschenken is iets wat al heel lang bestaat, maar toch wordt het belang ervan nog weleens onderschat door ondernemers. Lees in dit artikel waarom het belangrijk is om in deze gepersonaliseerde geschenken te investeren.

Zichtbaarheid vergroten

Doordat je de relatiegeschenken voorziet van je bedrijfsnaam of logo zorg je voor veel extra zichtbaarheid van je bedrijf. Wanneer je bijvoorbeeld katoenen tassen voorziet van je bedrijfslogo zul je merken dat de naam van jouw onderneming vaak gezien wordt op straat. Je zou ook kleding kunnen personaliseren; denk dan aan T-shirts of petjes bedrukken. Op die manier investeer je in relatiegeschenken, maar zorg je tegelijkertijd voor goede merchandise van je onderneming. Vooral als je je relatiegeschenken goed bij het imago van je bedrijf laat passen kunnen ze een belangrijk onderdeel zijn van je marketingstrategie.

Veel mogelijkheden

Als het gaat om relatiegeschenken kun je ontzettend veel kanten op; er zijn dan ook voor iedere branche leuke mogelijkheden. Zo kun je in het bedrijfsleven gaan voor gepersonaliseerde kantoorartikelen, zoals bedrukte pennen en notitieblokken. Ben je actief in een sector waar veel gebruik wordt gemaakt van gadgets? Ook die kun je inzetten als relatiegeschenken. Denk bijvoorbeeld eens aan USB-sticks met het logo van je bedrijf erop of aan gepersonaliseerde muismatten of webcam-covers. Tegenwoordig zijn duurzame relatiegeschenken ook erg in trek. Zo kun je in doppers met logo investeren; de duurzame waterfles.

Altijd inzetbaar

Relatiegeschenken kun je op ieder moment geven, bijvoorbeeld bij een belangrijke vergadering of bij beurzen en evenementen. Maar er zijn natuurlijk momenten waarop je extra gebruik kunt maken van deze gepersonaliseerde gifts. Als onderneming kun je bijvoorbeeld goed inspelen op feestdagen. Dit zijn dé momenten om aan zakenrelaties te laten weten dat je aan ze denkt. Sinterklaas en Kerst zijn bijvoorbeeld momenten in het jaar dat de relatiegeschenken goed ingezet kunnen worden. Maar zoek het ook eens in de persoonlijke hoek; verjaardagen, trouwdagen en jubilea zijn ook uitermate geschikt om je zakenrelaties even in het zonnetje te zetten.

Zakenrelaties warmhouden Het is natuurlijk fijn dat relatiegeschenken zo veel zichtbaarheid voor je bedrijf creëren, maar het is ook belangrijk om in deze geschenken te investeren omdat ze de relatie die je met je klanten hebt op een positieve manier stimuleren. Je kunt met een relatiegeschenk namelijk laten zien dat je de samenwerking met je klant of werknemers waardeert. Het is dan ook zeker niet zo dat relatiegeschenken alleen te gebruiken zijn voor nieuwe of potentiële klanten. Juist de klanten waar je een goede samenwerking mee hebt wil je behouden!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.