Slapende consumenten leveren zorgverzekeraars veel extra winst op

De verzekeringspremies worden elk jaar hoger en toch stapt jaarlijks slechts 6 op de 100 consumenten over naar een andere zorgverzekering. Weet jij of je bent verzekerd voor zorg die je eigenlijk niet nodig hebt? Zijn de voorwaarden van jouw verzekering het meest gunstig in jouw situatie en hoe zit het met de hoogte van de premie? Kijk wat je kunt besparen met de goedkoopste zorgverzekering en bespaar jezelf heel wat euro’s. Wij helpen je om de goedkoopste zorgverzekering te vinden die past bij jouw situatie.

Hoe vind je de goedkoopste zorgverzekering?

Zoek je de verzekering met de goedkoopste zorgpremie? Dat is ZieZo van Zilverenkruis (Bronvermelding: goedkoopstezorgverzekering.nl). Of dit voor jou ook de meest gunstige verzekering is, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het is daarom belangrijk om de verschillende verzekering met elkaar te vergelijken. Dit doe je simpel op een vergelijkingssite die een speciale zorgvergelijker heeft ontwikkeld. Je vult een aantal persoonlijke gegevens in en heb je specifieke wensen, dan geef je dat ook aan. Hoe hoog mag je eigen risico zijn, wil je ook een tandartsverzekering? Vervolgens verschijnt een overzicht op je beeldscherm met alle zorgverzekeringen die voldoen aan jouw wensen. Zeg je eigen verzekering uiterlijk 31 december op. Je hebt nog tot 1 februari 2022 om een nieuwe verzekering te kiezen. Deze treedt dan met terugwerkende kracht in werking op 1 januari. Overstappen een gedoe? Dat valt reuze mee! Maak gebruik van de overstapservice en je oude verzekering hoef je niet zelf op te zeggen. Het regelwerk wordt voor je gedaan. Het kiezen moet je zelf doen, maar ook dat is met een zorgvergelijker een stuk simpeler dan je denkt.

Soorten verzekeringen

Om je nog wat beter op weg te helpen, vertellen we je wat meer over de verschillende soorten verzekeringen. Ben je gezond en heb je weinig kosten? Met een naturapolis ben je vaak het meest voordelig uit. Je kan terecht bij zorgaanbieders die met jouw zorgverzekeraar een contract hebben. Wil je meer keuzevrijheid en wil je zelf je zorgaanbieder kiezen? Ga dan voor een restitutiepolis. Hou er rekening mee dat de premie van deze verzekering wel wat hoger is. Een combinatie van beide is ook mogelijk in de vorm van een combinatiepolis. Sluit eventueel een aanvullende verzekering af voor kosten die niet gedekt worden uit de basisverzekering.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.