Een eigen laadpaal in Oosterhout

Tegenwoordig zien we steeds meer elektrische auto’s op de weg. Vorig jaar mei bleek dat 2,5% van de auto’s in Oosterhout (deels) elektrisch was. Vermoedelijk zal dit percentage toenemen. Zo verwachten inwoners van Oosterhout ook een toekomst met meer elektrisch verkeer. Rijd je al elektrisch? Dan wil je zorgeloos de weg op. Met een eigen laadpaal kan dat, omdat je je auto thuis volledig oplaadt en daarmee je actieradius (bereik) verlengt. Wil je meer weten over een eigen laadpaal in Oosterhout? Lees dan snel verder.

Laadpaal thuis in Oosterhout

Hoewel het mogelijk is om je elektrische auto op te laden via het stopcontact, wordt het sterk afgeraden; je stroomnetwerk thuis wordt overbelast en de laadkabel kan oververhit raken. Een laadpaal, daarentegen, is speciaal ontworpen om veilig én snel een hoog vermogen te kunnen leveren.

Heb je voldoende ruimte voor een elektrische auto op je eigen terrein, dan kom je in aanmerking voor een laadpaal thuis. Maar welke laadpaal kies je dan? Professionals op het gebied van elektrisch rijden kunnen je daarbij helpen. Er zijn veel verschillende soorten laadpalen op de markt, met elk hun eigen unieke kwaliteiten. In dit artikel lichten we een aantal merken kort voor je uit:  

EVBox
Laadpalen van EVbox laden snel en efficiënt en zijn geschikt voor alle elektrische auto’s. Kenmerkend voor EVBox zijn de gebruiksvriendelijkheid en eenvoudig beheer van je laadsessies. Met EVBox geniet je van features zoals dynamic load balancing en kun je je laadkosten automatisch zakelijk verrekenen. Ook biedt EVBox de mogelijkheid met zonnepanelen te laden; je laadt daarmee efficiënter én voordeliger op!

Alfen
Ook de snelle Alfen laadpaal is geschikt voor elke elektrische auto. Alfen laadstations zijn ideaal voor bedrijven; het merk verkoopt onder andere laadpalen die twee auto’s tegelijk kunnen opladen. Net zoals bij EVBox kun je bij Alfen laadpalen gebruik maken van dynamic load balancing, wat ervoor zorgt dat het stroomnetwerk niet overbelast raakt.

Wallbox
Wallbox is geschikt voor zowel elektrische als hybride auto’s. Kenmerkend voor de laadpaal is het moderne en compacte design. Het laadstation is geschikt voor onervaren gebruikers en biedt de mogelijkheid om via een app je opladerstatus te checken, de oplader te bedienen, de laadpaal te vergrendelen en nog veel meer.

Heb je interesse in een eigen laadpaal in Oosterhout, dan kun je dat het beste door een expert laten doen, zoals 50five. Al laat je een EVBox, Alfen of Wallbox installeren, dit proces verloopt altijd als volgt. Je vraagt eerst vrijblijvend een offerte op maat aan. Als de offerte akkoord is komt er een installateur langs om de laadpaal te installeren. De installateurs zullen je vervolgens alles vertellen over hoe je jouw laadpaal moet gebruiken. Mocht jouw laadpaal op een later moment storingen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met de partij die de laadpaal heeft geïnstalleerd.

Voordelen eigen laadpaal

Ondanks de relatief hoge aanschafkosten is het zeker de moeite waard om eigen laadpaal te overwegen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een laadpaal thuis:

  • Je bespaart op kosten – Opladen met een eigen laadpaal kost gemiddeld 26 cent per kWh, terwijl dat bij publieke laadpalen gemiddeld 35 cent kost. Je bespaart dus op laadkosten met een eigen laadpaal en verdient zo de aanschafkosten binnen een paar jaar terug.
  • Opladen met zonnepanelen – Wanneer je zonnepanelen hebt en laadt terwijl de zon schijnt, wordt de zonne-energie meteen benut. Je bespaart hiermee ook laadkosten.
  • Geen wachtrijen – Door thuis volledig op te laden ontloop je wachtrijen bij publieke laadpalen. De wachttijden kunnen namelijk oplopen door het toegenomen aantal elektrische auto’s in Nederland.
  • Volle accu – Je gaat altijd met een volle accu op pad. Dit betekent minder tussenstops om te laden en een groot bereik.

Publieke laadpaal aanvragen

Beschik je niet over eigen terrein voor je elektrische auto? Dan kun je helaas geen eigen laadpaal aanschaffen. Wat je wel kunt doen is een openbare laadpaal in je de buurt aanvragen. Dit kun je doen op de website van de gemeente Oosterhout.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.