Zorgeloos in een nieuwe auto rijden? Zo is het mogelijk!

Wil jij in de allernieuwste auto rijden? Leasen is tegenwoordig een slimme keuze voor veel automobilisten. Met een leasecontract kun je namelijk voor een vast maandbedrag in een prachtige gloednieuwe wagen rijden en zijn alle kosten voor de auto inbegrepen. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? In dit artikel leggen we je alles uit over de voordelen van een auto leasen!

Ga voor een private lease

Het leasen van een auto in vergelijking met het kopen van een nieuwe wagen heeft enorm veel voordelen. Een groot voordeel van een private lease is dat je altijd precies weet wat de kosten voor jouw auto zijn. Je betaalt namelijk een vast maandelijks tarief waar alle uitgaven bij inbegrepen zijn. De kosten voor het onderhoud, de verzekeringen en belastingen zitten allemaal bij het maandbedrag inbegrepen. Zo kom jij dus nooit voor onverwachte kosten te staan én mag je in één van de nieuwste wagens rijden.

Ben je ondernemer? Ga dan zakelijk leasen

Heb je een eigen onderneming? Dan is het ook een optie om de auto zakelijk te leasen. Een groot voordeel van een zakelijke lease is dat je meer financiële ruimte overhoudt om andere bedrijfsinvesteringen te maken. Je betaalt alleen het maandelijkse tarief en hoeft niet in één keer het hele bedrag neer te leggen voor een nieuwe wagen. Ook kun je profiteren van allerlei fiscale voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een investeringsaftrek en renteaftrek. Al met al kan dit heel gunstig uitpakken voor jouw fiscale winst.

Bereid je voor op de financiële keuring

Het leasen van een auto lijkt op het huren van een woning. Om zeker te zijn dat jij de maandelijkse lasten kunt betalen, gaat aan een lease altijd een financiële keuring vooraf. Slaag je hiervoor, dan kun je pas doorgaan met het leasen van een wagen. Op de financiële toetsing kun jij je alvast voorbereiden door alle papieren van jouw inkomen te verzamelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verklaringen van de inkomstenbelasting.

Als je ondernemer bent is jouw inschrijving van de Kamer van Koophandel ook nodig. Soms wordt er daarnaast gevraagd om een prognose van jouw boekhouder voor het huidige boekjaar, om beter inzicht in jouw financiële situatie te krijgen. Goed om te weten: je kunt vaak een vrijblijvende toetsing laten doen om te zien of jij op dit moment een auto kunt leasen. Op die manier weet je alvast of het überhaupt mogelijk is om een auto te leasen, zonder dat je ergens aan vast zit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.