De fietsendrager als waardevolle toevoeging op vakantie

Een fietsendrager is misschien niet een aankoop waar je direct aan denkt als je graag op autovakantie gaat. Toch is zo’n ding juist heel handig om te hebben, omdat het veel mogelijkheden met zich mee brengt. Je kunt namelijk je fiets makkelijk mee met de auto nemen en ook op vakantie lekker blijven fietsen. Je bent dan niet afhankelijk van huurfietsen en kunt op deze manier er dus ook een sportvakantie van maken!

Waar moet ik op letten bij een fietsendrager?

Het is belangrijk dat een fietsendrager voldoende draagvermogen heeft. De pro user diamant heeft bijvoorbeeld een draagvermogen van 60 kg en biedt ruimte voor twee fietsen, inclusief e-bikes met een zware motor. Verder is het goed om te weten dat je allerlei soorten fietsen op een fietsendrager kwijt kunt, zo ook racefietsen, mountainbikes en stadsfietsen. Wel is het belangrijk dat je voor een fietsendrager met zowel een 13- als 7-polige stekker aansluiting kiest. Deze kun je namelijk op elke auto aansluiten. Bij een 13-polige stekker blijft het mogelijk om de achteruit-rijverlichting en de mistlichten te blijven gebruiken. Dit is heel belangrijk als je met de fietsendrager de grens over gaat, want in sommige Europese landen is deze verlichting verplicht.

Handig in gebruik

Een fietsendrager gebruiken ziet er misschien lastiger uit dan dat het is. Er zit namelijk een handige snelkoppeling op die je met één klik op de trekhaakkogel kunt monteren. Zit de fietsendrager vast? Dan kun je de fietsen er op tillen of gebruikmaken van de oprijgoot. Zeker als je elektrische fietsen hebt is zo’n oprijgoot wel handig. De fietsen zet je vervolgens vast met de snelsluitingen en twee frameklemmen. En wil je bij de kofferbak terwijl je de fietsendrager inclusief fietsen al gemonteerd hebt op de auto? Dan moet je kiezen voor een exemplaar met handmatige kantelfunctie. Deze functie zorgt er namelijk voor dat nog even snel wat in je kofferbak kunt leggen of eruit halen.

Flexibel met een opvouwbare fietsendrager

Heb je niet veel opbergruimte in de garage of schuur? Dan is het goed om te weten dat je bij Heuts ook opvouwbare fietsendragers kunt kopen. Deze zijn dus compact in een klein pakketje op te vouwen en makkelijk op te bergen wanneer je ze niet gebruikt. Ook krijg je er een draagtas bij, zodat je hem stofvrij kunt opbergen en iedere autovakantie er weer makkelijk bij kunt halen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.