Bedrijfswagen kopen? Een aantal tips!

Eigen vervoer is voor ondernemers vaak onmisbaar. Een zakelijke auto kopen of leasen kan daarom een waardevolle toevoeging zijn voor je business. Ben jij ook nog op zoek naar een auto voor je bedrijf? In dit artikel staan een aantal handige tips voor als je je aan het oriënteren bent op een nieuwe bedrijfswagen!

1. Nieuw of tweedehands bedrijfswagen?

Net als bij privé-wagens kun je bij bedrijfswagens kiezen tussen nieuw of tweedehands. Kies je voor nieuw, dan ben je natuurlijk de eerste persoon die in de auto gaat rijden en heb je de keuze uit de laatste modellen met de meest geavanceerde technische snufjes. Echter hoeft het niet te betekenen dat je alleen maar keuze hebt uit jarenoude modellen als je voor een tweedehands bedrijfsauto gaat. Als je voor populaire modellen zoals de Mercedes Sprinter occasion l2h2 gaat, kun je kiezen uit oude én recente bouwjaren. Er zijn namelijk autodealers die gespecialiseerd zijn in occasion (bedrijfs)auto’s en zij hebben een breed en gevarieerd aanbod wagens, waaronder dus ook bijna-nieuwe met weinig kilometers op de teller.

2. Een bedrijfsauto op maat, waar vind je die?

Als je een auto nieuw koopt, dan kun je deze helemaal naar wens laten aanpassen door de fabrikant. Koop je tweedehands, dan zijn de keuzemogelijkheden beperkter. Toch valt er vaak nog wel het één en ander te veranderen bij een occasion dealer. Zo is het in de meeste gevallen mogelijk om bijvoorbeeld de zwaai- of flitslampen, trekhaak, sidebars, spoilers of het laadgewicht en trekhaakgewicht aan te passen naar wens. Ook kun je een tweedehands bedrijfswagen voorzien van je bedrijfslogo in full-color. Vraag dus zeker naar de mogelijkheden als je bij een occasion dealer bent!

3. Kopen of leasen?

Een andere vraag die je je kunt stellen, is of je gaat kopen of leasen. Kopen heeft als voordeel dat het voertuig meteen van jou is. Je kunt ermee doen wat je wilt en je zit nergens aan een contract vast. Aan de andere kant moet je bij kopen wel weer in één keer een groot bedrag ophoesten. Als ondernemer is dit niet altijd haalbaar, dus is leasen in sommige gevallen beter. Met name financial lease is een mooie uitkomst. Financial lease houdt in dat je in de auto kunt rijden zonder werkkapitaal te verliezen. Al bij aanvang van het financial lease contract ben je de economische eigenaar van het voertuig. Je kunt dan ook direct profiteren van diverse fiscale voordelen zoals de btw-teruggave. Ook als je een beginnende ondernemer bent, is financieel lease een goede keuze. Je hoeft namelijk geen jaarcijfers te overhandigen om een contract aan te gaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.