Zilveren gemeentespeld voor Guido Zuur

Guido Zuur neemt na 11 jaar afscheid als voorzitter van het Brabants Museum Oud-Oosterhout. Onder zijn voorzitterschap is het museum uitgegroeid tot een volwaardig, laagdrempelig en toekomstbestendig museum. Tijdens de afscheidsreceptie op donderdag 1 december heeft burgemeester Mark Buijs hem de zilveren gemeentespeld opgespeld.

Zie ook onze videoreportage: (1) Zilveren gemeentespeld voor Guido Zuur – YouTube

Naast een aimabele voorzitter was Guido Zuur ook steeds een zeer actief vrijwilliger. Bij alles wat er georganiseerd werd stond hij ook vooraan om de handen uit de mouwen te steken. Zijn voorzitterschap hield niet op bij een paar uurtjes per week vergaderen, maar omvatte een groot deel van zijn leven. Daarom vindt hij zelf dat het tijd is voor opvolging. Ooit zei er iemand dat de tijd van “museumpje spelen” voorbij was en dat het tijd werd om nu echt museum te zijn. Onder het voorzitterschap van Guido Zuur is het museum daar ook zeker in geslaagd. Brabants Museum Oud-Oosterhout is uitgegroeid tot een volwaardig, maar ook zeker laagdrempelig museum waar elke leeftijdsgroep zich kan vermaken.

Met deze activiteiten heeft Guido Zuur zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de Oosterhoutse samenleving. Het gemeentebestuur is hem daar dankbaar voor en wil die dank en waardering graag onderstrepen. Kijkend naar de duur, intensiteit en impact van zijn activiteiten voor Oosterhout heeft het college besloten om aan Guido Zuur de zilveren gemeentespeld toe te kennen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.