Wat zijn de gemiddelde kosten voor de APK?

Wordt het weer tijd om je auto APK te laten keuren? Dan ben je misschien ook benieuwd naar hoeveel de APK kosten zullen zijn. Het is namelijk bij iedere garage weer verschillend, aangezien iedereen zelf de prijzen bepaalt. Wil jij van tevoren weten waar je aan toe bent en dus erachter komen hoeveel je aan de APK keuring kwijt bent, vóórdat je een afspraak plant? Lees dan snel verder, want hieronder vertellen we je hoe je dit aanpakt, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan als de rekening komt!

De gemiddelde APK kosten

Gemiddeld ben je voor een APK keuring van een benzineauto tussen de € 25 en € 50 kwijt. Rijd je in een diesel, dan kost de APK ongeveer € 45 tot € 70.

APK diesel: soms extra roetmeting vereist

Een dieselvoertuig APK laten keuren is dus iets duurder dan een benzineauto. Naast de bovengenoemde gemiddelde basisprijs ben je soms ook nog wat extra kosten kwijt aan een APK diesel keuring. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een extra roetmeting moet laten doen. Dit geldt voor alle dieselauto’s die tussen 1980 en 2006 gebouwd zijn. Deze roetmeting kost tussen de € 10 en € 25 en komt dus nog bovenop de basisprijs. Komt jouw dieselauto van na 2006, dan komt er een EOBD test in plaats van een roetmeting. De EOBD test is echter al in de algemene APK prijs opgenomen, dus daar hoef je niet extra voor te betalen.

Goedkope garages bij jou in de buurt zoeken

Nu je weet hoeveel een APK keuring gemiddeld kost, kun je gerichter gaan zoeken naar een garage bij jou in de buurt. Raadpleeg MijnGarage.nl om een betrouwbare en goedkope garage in jouw regio te vinden. In de database zijn meer dan 2000 garages opgenomen die door heel Nederland zitten. Het maakt dus niet uit of je in Maastricht, Utrecht of Groningen woont, want je kunt gewoon op woonplaats zoeken.

Prijzen vergelijken en offertes aanvragen

MijnGarage.nl maakt het mogelijk om offertes bij verschillende garages aan te vragen. Deze kun je naast elkaar leggen om te zien waar je het goedkoopst uit bent. Soms kan het ook lonen om in nabijgelegen dorpen of steden te zoeken, want zoals je net hebt kunnen lezen, verschillen de APK kosten per garage. Het kan dan zo zijn dat je bijvoorbeeld in een garage in het naastgelegen dorp een paar tientjes goedkoper uit bent. Tenslotte is het goed om te weten dat de prijzen die je bij MijnGarage.nl te zien krijgt, ook de echte prijzen zijn die je afrekent. MijnGarage.nl biedt namelijk een prijsgarantie. Dit houdt in dat je het prijsverschil terugbetaald krijgt en je dus discussies en verrassingen voorkomt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.