Hoe je je tuin kunt opknappen met een klein budget

Ben je uitgekeken op je tuin en verlang je naar een nieuw, fris uiterlijk? Maar het idee van een prijzig project weerhoudt je? Geen zorgen, met een klein budget kun je alsnog de tuin van je dromen creëren. In dit artikel geven we je enkele tips om je tuin op te knappen zonder veel geld uit te geven. 

Begin met een plan 

Elk succesvol project begint met een goed plan. De eerste stap is dus om na te denken over wat je precies wilt bereiken met je tuin make-over. Wil je een ruimte voor ontspanning, een plek om te dineren, een speeltuin voor je kinderen, of misschien wel een combinatie hiervan? Bepaal je prioriteiten en noteer ze. Maak vervolgens een ruwe schets van je tuin en teken waar je de gewenste elementen wilt plaatsen. Met dit plan kun je georganiseerd en doelgericht te werk gaan.

Ruim op en snoei

Een simpele en effectieve manier om je tuin wat te veranderen, is door op te ruimen en te snoeien. Oude tuinmeubelen, gebroken potten en tuinafval kunnen je tuin er rommelig en onverzorgd uit laten zien. Gooi wat je niet meer nodig hebt weg en maak de rest schoon. Snoei vervolgens je planten, struiken en bomen. Door ze goed te onderhouden, zullen ze er gezonder en aantrekkelijker uitzien. Deze stappen kosten je weinig tot geen geld, maar ze kunnen een groot verschil maken in de uitstraling van je tuin. Vergeet in dit proces ook de tuinverzorging niet. Je wilt namelijk een gezonde en bloeiende buitenruimte behouden. 

Maak een ritje naar het tuincentrum

Het tuincentrum is zonder twijfel een plek om inspiratie op te doen en betaalbare planten te vinden. Zo scoor je bij een tuincentrum exotische bloemen, groene struiken of kleurrijke planten. Je vindt het allemaal! Stel van tevoren een budget vast, zodat je er ook niet overheen gaat. Zodra je in een tuincentrum loopt is de kans namelijk groot dat je alles in je winkelwagen gooit. Om die reden moet je je aan je vooropgestelde plan en budget houden. En maak je geen zorgen, er zijn genoeg mogelijkheden met een klein budget!

Betaalbare tuinmeubelen

Je hebt geen dure tuinmeubelen nodig om een mooie en comfortabele buitenruimte te creëren. Zoek naar goedkope tuinmeubelen of koop ze tweedehands. Met een beetje verf of wat vernieuwing kunnen deze meubels er weer als nieuw uitzien. Overweeg bijvoorbeeld de aanschaf van een leuke, maar betaalbare tuinset, of kies losse tuinstoelen uit die bij jouw stijl passen. De kleur van je tuinmeubilair? Dat is geheel aan jou! Een handige tip die we echter wel willen meegeven, is dat je vuil en vlekken minder snel ziet op een zwarte tuinset. Dus als je op zoek bent naar meubilair dat lang meegaat en er altijd netjes uitziet, is dit wellicht een goede keuze voor jou.