De eerste editie van Heel Dorst Bakt is een groot en smakelijk succes geworden. In gemeenschapshuis De Klip streden vijftien Dorstse bakkers om de titel Bakker van het Jaar 2025. Het thema van deze eerste editie was ‘Herfst’, wat zorgde voor kleurrijke, creatieve en vooral heerlijke taarten.
Dorst laat zijn bakkunsten zien
Het idee voor de bakwedstrijd komt van Dorstenaars Christianne van Alphen en Yvonne de Vet, die zich lieten inspireren door het populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt. In aanloop naar het evenement verschenen overal in het dorp bakschorten als uitnodiging voor inwoners om zich aan te melden. Dat werkte: acht jeugdige bakkers en zeven volwassenen gaven zich op voor de eerste editie.
Op woensdag 15 oktober werden de taarten feestelijk gepresenteerd in De Klip. Op een lange tafel stonden dertien creaties uitgestald, net als in een echte patisserie. Het publiek wist niet wie welke taart had gemaakt, wat voor extra spanning zorgde toen de jury begon met proeven.
Jury aan het werk
De jury bestond uit Wim Beijer (voormalig restauranteigenaar), Johanna NG (professioneel taartenbakster) en Kirsty Snijders (taartproefexpert). Zij hadden de moeilijke taak om de taarten te beoordelen op smaak, presentatie en originaliteit. Na uitvoerig overleg werden de winnaars bekendgemaakt.
In de jeugdklasse gingen Kaat en Lise er met de winst vandoor met hun prachtige herfsttaart. Bij de volwassenen werd Susanna Schilling uitgeroepen tot Bakker van het Jaar 2025 met haar bramen-citroentaart. De winnaars ontvingen een speciale taartstolp met inscriptie. Alle deelnemers kregen een persoonlijke schort en als dank voor hun deelname een taartschep.
Proeven voor iedereen
Na de prijsuitreiking was het publiek aan de beurt om te proeven. Binnen een uur was er geen kruimel meer over, en vertrok iedereen met een voldaan en vrolijk gevoel.
Met volle tafels, blije gezichten en lege borden was de eerste editie van Heel Dorst Bakt een doorslaand succes. De organisatie hoopt dat het evenement uitgroeit tot een nieuwe dorpstraditie waarin bakken en samen genieten centraal staan.




