In april 2025 bestaat Michelinrestaurant Wolfslaar 25 jaar. Het restaurant heeft om die reden een culinair jubileumprogramma met verschillende evenementen en menu's. Chef-kok Maarten Camps vertelt: "Gasten zouden wel eens kunnen denken dat het heel klassiek en stijf is." Maar volgens de chef is Wolfslaar allesbehalve dat.
Wolfslaar kreeg in 2005 een Michelinster en is daarmee het enige restaurant in de omgeving met een ster. Hier is chef-kok Maarten dan ook erg trots op. Het restaurant heeft echter meer titels mogen ontvangen in de afgelopen 25 jaar. In 2023, 2024 en 2025 heeft Wolfslaar de titel ‘Trouwlocatie van het Jaar’ gekregen. En in 2007 is Maarten benoemd tot SVH Meesterkok.
Casual en culinair
Volgens Maarten is het belangrijk dat je in je ‘gewone’ kleding komt: “Als je naar Wolfslaar komt, hoef je niet voor je kledingkast te gaan staan om te kijken welke stropdas je om moet.” De oprijlaan en het gebouw zijn heel statig, maar dat is niet wat we in het restaurant willen uitstralen, vertelt de chef-kok.
In de afgelopen 25 jaar is het Michelinlandschap veranderd in Nederland, en vooral ook uitgebreid vertelt Maarten. “De dichtheid in Nederland is kwa Michelinsterrenzaken vergroot.” Volgens de chef-kok zijn er steeds meer mensen het gaan waarderen. Wel vertelt hij dat dat aan het begin even aftasten was: “Je merkte wel dat we in het begin onze positie moesten veroveren hier. Breda stond namelijk bekend als ‘bourgondisch’.” Maar het is intussen goed gelukt om in de smaak vallen bij de Bourgondische Bredanaars.




