Kristel Groenenboom is sinds het bestaan van deze award in 1981 de jongste zakenvrouw die deze titel mag dragen.

De bijbehorende Bold Woman Award kreeg zij uitgereikt door minister Micky Adriaansens (EZK). De jury bestond dit jaar uit Annemarie Jorritsma (fractievoorzitter VVD in de Eerste Kamer en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP), Jacco Vonhof (MKB-Nederland), Ingrid Thijssen (VNO-NCW), Corien Wortmann-Kool (pensioenfonds ABP) en Marinka Nooteboom, zakenvrouw van het jaar 2021.

Kristel komt uit Oosterhout en werkt in een traditionele mannenwereld. Haar bedrijf: Container Service Groenenboom (makers van gespecialiseerde containers) nam ze op haar 23ste over van haar vader. Ze geeft leiding aan zo’n 30 medewerkers.

Ook heeft Kristel een tweetal inspirerende boeken geschreven over haar ervaringen als jonge ondernemer en als jonge vrouw in een traditionele mannenwereld. Mag ik meneer Kristel even spreken? en het boek Nu of Nooit.

Kristel heeft haar eigen ondernemers filosofie:
1. Maak flexibele uren mogelijk.
2. Geef medewerkers binnen kaders zoveel mogelijk vrijheid
3. Zorg dat je betrokken bent bij je medewerkers dan voelen ze zich geen nummer. Het zijn vaak de kleine dingen zoals bv donderdag snackdag

En zij is de laatste jaren (als ervaringsdeskundige) pleitbezorger voor meer dames in de techniek. Zij wil de stereotypes in werk en taken doorbreken. Groenenboom: ‘Mannen in de zorg, vrouwen in de techniek: als we allemaal wat minder in stereotypes zouden denken, zou dat volgens mij niet alleen goed zijn voor het personeelstekort, maar ook voor het plezier op de werkvloer.’