Site pictogram ORTS – Oosterhoutse Radio & Televisie Stichting

ORTS Enquête Gesloten

Op 4 mei van dit jaar heeft de ORTS via haar eigen digitale kanalen een enquête gepubliceerd met als doel meer inzicht te verkrijgen in kijk- en luistergedrag. Ook wil de ORTS deze informatie gaan gebruiken om te zien waar de behoefte van de kijker en luisteraar ligt.

Met de verzamelde gegevens gaan bestuur, dagelijkse leiding en programmamakers nu aan de slag.

Maar dat had natuurlijk nooit gekund zonder al die mensen die de moeite hebben genomen om de enquête in te vullen. Met al die tips, waardering maar ook buitengewoon ongezouten kritiek op de ORTS kunnen we de mouwen opstropen en aan de slag om de lokale omroep te gaan zijn die Oosterhout verdient. Dank dus aan al die Oosterhoutse inwoners!

Uit de verzamelde gegevens blijkt dat de meerderheid van de personen die de enquête hebben ingevuld, vooral vallen in de leeftijdscategorie 50 jaar en ouder.

Ook wordt duidelijk dat de ORTS kijker en luisteraar de reportages op TV van grote evenementen zoals optocht met carnaval, de carnaval mis of het Parkfeestfestival zeer waarderen.

Oosterhout wil graag geïnformeerd worden over lokale gebeurtenissen. Ook is te zien dat de waardering voor onze nieuwsvoorziening en informatieverstrekking via onze Facebookpagina Oosterhout Vandaag groot is.

De laatste vraag uit de enquête was of mensen nog iets kwijt wilden over de ORTS. Nou, daar hebben de invullers behoorlijk gebruik van gemaakt. Van bemoedigende woordjes tot snoeiharde kritiek die gepaard gingen met smeekbedes tot stoppen. Maar ook tips die we gezien de huidige mediawet gewoon niet mogen en kunnen uitvoeren.

Hieronder een kleine bloemlezing van reacties. Overigens zijn deze reacties letterlijk overgenomen van de respondenten. Schrijf- of typfoutjes zijn niet geredigeerd:

Mobiele versie afsluiten