ORTS Enquête Gesloten

Op 4 mei van dit jaar heeft de ORTS via haar eigen digitale kanalen een enquête gepubliceerd met als doel meer inzicht te verkrijgen in kijk- en luistergedrag. Ook wil de ORTS deze informatie gaan gebruiken om te zien waar de behoefte van de kijker en luisteraar ligt.

Met de verzamelde gegevens gaan bestuur, dagelijkse leiding en programmamakers nu aan de slag.

Maar dat had natuurlijk nooit gekund zonder al die mensen die de moeite hebben genomen om de enquête in te vullen. Met al die tips, waardering maar ook buitengewoon ongezouten kritiek op de ORTS kunnen we de mouwen opstropen en aan de slag om de lokale omroep te gaan zijn die Oosterhout verdient. Dank dus aan al die Oosterhoutse inwoners!

Uit de verzamelde gegevens blijkt dat de meerderheid van de personen die de enquête hebben ingevuld, vooral vallen in de leeftijdscategorie 50 jaar en ouder.

Ook wordt duidelijk dat de ORTS kijker en luisteraar de reportages op TV van grote evenementen zoals optocht met carnaval, de carnaval mis of het Parkfeestfestival zeer waarderen.

Oosterhout wil graag geïnformeerd worden over lokale gebeurtenissen. Ook is te zien dat de waardering voor onze nieuwsvoorziening en informatieverstrekking via onze Facebookpagina Oosterhout Vandaag groot is.

De laatste vraag uit de enquête was of mensen nog iets kwijt wilden over de ORTS. Nou, daar hebben de invullers behoorlijk gebruik van gemaakt. Van bemoedigende woordjes tot snoeiharde kritiek die gepaard gingen met smeekbedes tot stoppen. Maar ook tips die we gezien de huidige mediawet gewoon niet mogen en kunnen uitvoeren.

Hieronder een kleine bloemlezing van reacties. Overigens zijn deze reacties letterlijk overgenomen van de respondenten. Schrijf- of typfoutjes zijn niet geredigeerd:

 • Probeer los te komen van lineair programmeren. Het gaat juist om events en bijzonderheden.
 • ORTS staat voor Onbenullige Radio en Stichting. Weg ermee. Een zootje dat op deze manier eigen vlees keurt, maar dat in de resultaten van deze enquête niet duurt te publiceren.
 • Reportages over verenigingsleven (per vereniging) bijvoorbeeld heemkunde Oosterhout (Erfgoed klinkt wellicht beter).
 • Vernieuw. Betrek jongere erbij en doe dit op een moderne manier. Vroeger kon het ook, waarom nu dan niet.
 • Interviews duren een eeuwigheid en zijn daardoor niet spannend. ORTS moet kritischer zijn naar gemeente, of kan dat niet vanwege de subsidie? Waarom zijn alleen witte mannen presentator? Met al dat talent van de revu hier moet er toch ook wel een leuk cabaretprogramma voor de tv zijn te maken? Orts heeft weinig primeurs, daardoor mis je het ook niet direct als je niet kijkt/luistert. Kletspet is leuk, live-registraties van evenementen ook. Ad Evers is een kanjer, die Hooijdonk ook goed. nu nog jonge, leuke, nieuwsgierige vrouwen.
 • wordt professioneler en ga enkele betaalde krachten met verstand van edditen en camera inhuren voor ondersteuning aan de vrijwilligers
 • Met beperkte middelen goed bezig om Oosterhouts nieuws van allerlei aard te brengen.
 • Meer korte nieuwsitems op Facebook Programma vanuit Theek5 uitzenden op T v
 • Als je NOOIT kijkt of luistert, kan je er geen mening over Hebben!
 • Beetje brutalere radio/tv, het is allemaal wel erg braaf. En meer humor.
 • Stop met oude media als radio en tv. Daar zitten mensen lokaal maar heel beperkt op te wachten. Online (NIET website) is het te doen. Als je dan perse radio en tv wilt doen spreek dan een jong publiek aan. Nu heeft het een enorm bejaarden gehalte. Niet aantrekkelijk. Overigens is het aantrekkelijk maken voor jeugd de uitdaging van niet alleen ORTS maar bijv ook het uitgaanscentrum. Mss is er samenwerking mogelijk. Het mag sneller actueler flitsender. Tempo erin. Weinig herhalen.

1 Trackback / Pingback

 1. Lokale omroep ORTS gaat aan de slag met uitkomsten enquete - Oosterhout

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.