Zomerkaravaan in de zomervakantie

Activiteiten voor kinderen en jongeren

Tijdens de zomervakantie wordt dit jaar weer de Zomerkaravaan georganiseerd. In de vakantieweken vinden er overal in de gemeente activiteiten plaats voor de jeugd, waaraan zij gratis deel kunnen nemen. Verantwoordelijk wethouder van der Zanden is trots op het mooie programma. “Ik ben blij dat de thuisblijvers en degene die zich geen (lange) vakantie kunnen veroorloven, op deze manier ook lekker kunnen spelen, sporten en elkaar kunnen ontmoeten. Dankzij de medewerking van allerlei Oosterhoutse verenigingen, organisaties en betrokken vrijwilligers hebben we weer een divers programma samengesteld”. De Zomerkaravaan is een initiatief van de gemeente Oosterhout. JONG en MOOVE coördineren de activiteiten.

Aanbod voor peuters tot en met tieners

Niet alleen voor de allerkleinsten, maar ook voor tieners en jongeren is er genoeg te doen. Jongeren kunnen bijvoorbeeld meedoen aan de City Escape, wie is de mol, Bubbelvoetbal, koken, suppen of linoleumdruk maken. Voor kinderen zijn er spelletjes, maar ook sportieve én creatieve activiteiten. Je kunt zelfs een middag dieren gaan verzorgen bij het MEK! Ben je gek op bouwen? Dan kun je bij het Speelgoedmuseum gaan bouwen met Meccano. Creatief? Ga lekker een stippenschilderij maken bij Bock of je lievelingsdier maken bij H19. Heb je wel eens de Bombast speurtocht gedaan? Die is ook gratis. Voor de allerkleinsten is er ook het peuterzwemmen. Kortom, genoeg te beleven in Oosterhout!

Doe mee

De komende dagen krijgen alle kinderen op een Oosterhoutse basisschool een flyer mee naar huis. Op www.oosterhout.nl/zomerkaravaan is alle informatie over de Zomerkaravaan terug te vinden. Inschrijven kan via de website www.inoosterhout.nl. Daar vind je de hele zomer het actuele aanbod. Wil je thuis ook een flyer, maar zit je kind buiten Oosterhout op school? Stuur dan een mail naar jong@oosterhout.nl. Zij sturen er eentje naar je op.