De ORTS maakt radio en televisie voor de gemeente Oosterhout. Vele vrijwilligers zijn dagelijks in de weer om de bevolking van de stad te voorzien van nieuws, informatie cultuur, educatie en entertainment.

De radio-afdeling is 24 uur per dag te beluisteren via deze site met programma’s voor diverse doelgroepen. De televisieprogramma’s en tv-uitzendingen zijn terug te vinden op deze website.

Geschiedenis
De Oosterhoutse Radio en Televisie Stichting afgekort de ORTS is in 1986 begonnen met het verzorgen van radio-uitzendingen in Oosterhout en de kerkdorpen. Al gauw groeide de kleine club van vrijwilligers uit tot een groot aantal enthousiaste medewerkers die graag mee wilden werken om van de ORTS een volwaardig lokaal radiostation te maken.

Een jaar later deed zich dan ook al de eerste ingrijpende uitbreiding voor, namelijk: het starten van een kabelkrant. Een redactie werd gevormd en we brachten vanaf die tijd de nieuwsfeiten van Oosterhout en de regio niet alleen meer via de radio bij de mensen thuis, maar ook via de kabelkrant. Lokale televisie was de volgende stap, een stap die al snel werd gezet door alweer een groep enthousiaste vrijwilligers.

Op dit moment zendt de ORTS als lokale omroep 24 uur per dag uit, zowel via de radio, televisie op internet en diverse sociale mediakanalen.

Kortom de ORTS is de omroep van, voor en door Oosterhout. Een grote club van vrijwilligers is dagelijks actief met het maken van programma’s. De redactie zorgt ervoor dat al het laatste nieuws zo snel mogelijk te zien is via de diverse kanalen voor jou als kijker of luisteraar!