Met het vrijdag magazine op weg naar het weekend. (zomerstop van 23 juli tot 9 september)
Elke vrijdag van 09:00u – 10:00u (herhaling om 19:00u)

Het radioprogramma is live en wordt verzorgd door Hans Bellingwout, Marja Coolen en Axel Kruse.

Het Vrijdag Magazine is een licht, vrolijk en informatief programma, op weg naar het weekend.
Hans, Marja en Axel kennen elkaar al geruime tijd van de ORTS- redactie. Hans Bellingwout is al bekend van het programma Muzikale Ontmoetingen en verzorgt de techniek. Marja heeft haar sporen al verdiend als Hoofd Redactie en Axel is een van de presentatoren van Oosterhout Vandaag.
In dit format geven zij antwoord op vragen als: wat zullen we dit weekend gaan eten en wat gaan we dit weekend doen; dit alles omlijst met muziek van oud tot nieuw van sixties tot en met vandaag.

Vaste rubrieken
Naast veel muziek is er in Het Vrijdag Magazine aandacht voor een aantal vaste onderwerpen. Zo is er in het eerste kwartier de kookrubriek, waarin live recepten worden gedeeld door een Oosterhouts restaurant, delicatessen- of viswinkel, of slagerij. De recepten worden daarna op de ORTS Facebookpagina geplaatst, zodat de luisteraar meteen zijn of haar boodschappenlijstje voor het weekend er op kan afstemmen.
Circa kwart voor 10 krijgen de luisteraars tips over/recensies van nieuwe boeken, zal vooruit worden gekeken naar lokale sportevenementen of terug worden gekeken op een stukje Oosterhoutse geschiedenis. Maar ook het weersvooruitzicht voor Oosterhout kan natuurlijk niet ontbreken.

Live uitzendingen en toekomstmuziek
De programmamakers hebben er bewust voor gekozen om het programma live vanuit de studio uit te zenden. Interactief radio maken is toch het leukst , al kan dat natuurlijk ook spannende momenten opleveren.
Heb je suggesties of wil je reageren, stuur dan een mailtje naar hvm@orts.nl.
Met het Vrijdag Magazine op weg naar het weekend!