Alweer enkele maanden wordt het programma Greenheart Country (onder de naam Country Gazette) via ORTS uitgezonden. De makers, Janny en Hans van Dam uit Boskoop, hopen dat alles naar wens verloopt en dat de country liefhebbers ervan kunnen genieten.

Ze staan aan het begin van een reeks met een zomerse thema’s, songs geselecteerd op trefwoorden bloemen, zon en zomer (flowers, sun, summer) tot eind augustus.

Met daarin herinneringen aan het Floralia Country Festival Oosterhout.
Ze hebben als Country Gazette zo ongeveer alle edities van dit festival meegemaakt, beleefden er vele mooie weekends met het team, genoten  van de fraaie Floralia showtuin en ze hebben er goede contacten en kennissen aan overgehouden. Ze hebben onder de subtitel Flowers Country Festival deze zomer 3 uitzendingen gemaakt (6 uur) met genoemd thema in velerlei variaties, zonder in doublures te vervallen.

De eerste uitzending van de drieluik “Flowers Country Festival” voor ORTS  is op zaterdag 25 juni (herhaling dinsdag 28 juni). Deel 2 is op zaterdag 9 juli (H. di.12 juli) en deel 3 op zaterdag 23 juli (H di. 26 juli). Tussendoor en daarna zonovergoten muziek met als trefwoorden Sun, Summer en daar aan gekoppelde woorden.

Flowers Country Festival is ons eerbetoon aan Floralia Country Oosterhout, een begrip voor duizenden muziekliefhebbers die jaarlijks dit festival bezochten. Een muzikaal boeket voor al die (oud)vrijwilligers waarmee we de gezellige Brabantse sfeer beleefden.

Met dank voor de fijne herinneringen, Janny & Hans van Dam, Country Gazette (1973-2008).

Met hetzelfde team (nu samen) stellen zij met liefde dit radioprogramma samen.


Het programma wordt door 4 stations uitgezonden (3 lokaal en 1 internetzender). Ze proberen bescheiden passende lokale inbreng toe te voegen.

Country Gazette, muziek uit een groen hart voor liefhebbers met een goede smaak. 

janny@countrygazette.nl