Nieuw skatepark komt in het Lukwelpark

Het college heeft gekozen het Lukwelpark aan te wijzen als locatie voor het nieuwe skatepark in Oosterhout. Uit het locatieonderzoek blijkt dat het Lukwelpark de meest geschikte locatie is voor het nieuwe skatepark. De exacte locatie van het nieuwe skatepark in het Lukwelpark moet nog worden bepaald. Het college zal aan de hand van een verder (locatie)onderzoek hierover nog een besluit nemen.

De afgelopen jaren zijn er meerdere aanvragen binnen gekomen voor een nieuw skatepark. Daarnaast zijn de vier huidige skatebanen in Oosterhout toe aan een onderhoudsbeurt. Daarom gaat de gemeente Oosterhout in samenspraak met inwoners een nieuw skatepark realiseren. Een skatebaan wordt tegenwoordig niet meer alleen door jongeren met een skateboard gebruikt. Verschillende sporten ‘op wieltjes’ hebben er profijt en plezier van, zoals skaten, stuntsteppen, longboarden en BMX-en. Inwoners van de gemeente hebben behoefte aan één gave plek om Urban Sports uit te oefenen. Het biedt de mogelijkheid voor Oosterhoutse jongeren in hun eigen stad hun sport te beoefenen. Zowel voor beginners als gevorderden.

Wethouder Guus Beenhakker is trots dat het skatepark voor en door jongeren ontstaat. “Dankzij het initiatief van jongeren komt er een nieuw skatepark in Oosterhout. Het is een mooie toevoeging aan de stad. Samen met jongeren creëren we een spettert nieuw skatepark”, aldus de wethouder jeugd.

Locatieonderzoek

De afgelopen maanden is er locatieonderzoek uitgevoerd. Tijdens dat proces heeft de inwoner de kans gekregen mee te denken via DoeMee. Er zijn vier mogelijke locaties gecommuniceerd met de inwoner, onderzocht en voorgelegd aan het college. De vier mogelijke locaties waren:

• Centrum (Slotjesveld)

• Slotjes-West (Lukwelpark)

• Dommelbergen (Herendam/ Statendamweg)

• Dommelbergen (IJSco)

Alle voor- en nadelen zijn afgewogen. Belangrijke en leidende factoren voor het nieuwe skatepark zijn: een centrale locatie, sociaal veilig en goed bereikbaar. Het college heeft besloten het Lukwelpark aan te wijzen als voorkeurslocatie voor het nieuwe skatepark in Oosterhout. Onder andere vanwege de centrale ligging, de goede bereikbaarheid en de nabijheid van scholen in de directe omgeving wat het gebruik van de voorziening kan stimuleren. Door de komst van het nieuwe skatepark in het Lukwelpark, is er straks in ieder park een voorziening voor de jeugd. De exacte locatie van het nieuwe skatepark in het Lukwelpark moet nog worden bepaald vanwege diverse ontwikkelingen. Het college zal later dit jaar, aan de hand van een inloopavond en verder (locatie)onderzoek, een besluit nemen over de exacte positionering van het skatepark. Als de exacte positionering bekend is kan er gestart worden met het ontwerptraject.

Het vervolg

Wethouder Arnoud Kastelijns is blij dat de voorkeurslocatie is vastgesteld door het college. “Voordat we aan de slag kunnen met de invulling van het nieuwe skatepark, moet het college bepalen op welke exacte locatie het skatepark komt te liggen in het Lukwelpark. De inwoner en de omwonenden worden betrokken in het onderzoek en bij vaststelling van de definitieve locatie. Het skatepark zal een voorziening worden voor heel de stad,” aldus de wethouder sport.