Van der Pluijm enige fractievoorzitter GroenLinks Oosterhout

Uhro van der Pluijm is vanaf 1 september fractievoorzitter van GroenLinks in Oosterhout. Sinds vorig jaar vervulde hij een rol als duofractievoorzitter samen met Jacqueline Kuhlmann. Zij vond de taken van een fractievoorzitter lastig te combineren met haar nieuwe baan. Ze blijft aan als raadslid en gaat zich volledig storten op haar portefeuille. Kuhlmann voert het woord over belangrijke onderwerpen als burgerparticipatie, natuur en inclusiviteit.

Van der Pluijm neemt nu alle taken van een fractievoorzitter op zich. “Omdat we dit het afgelopen jaar gedeeld hebben, zijn de taken niet nieuw voor me. Bovendien blijven we het natuurlijk samen doen”. Hij kijkt er dan ook naar uit om Oosterhout de komende jaren groener en linkser te maken. “We staan als gemeente voor een aantal pittige uitdagingen, daardoor moeten we als raad keuzes gaan maken. Voor mij betekent dat een groen en links Oosterhout. Menselijk en eerlijk”.

GroenLinks koos er in 2022 voor om het fractievoorzitterschap te delen. Zo werden de taken beter verdeeld, maar werd er ook een brug geslagen tussen nieuw en ervaren, maar ook man en vrouw. Het duo-fractievoorzitterschap was nieuw in Oosterhout, maar kent in Europa een traditie onder groene partijen. Het is dus niet uitgesloten dat deze vorm in de toekomst terugkeert.

Fotografie: Groen Links Oosterthout