Oosterhoutse Alisha in actie voor PUNT

Het ene moment staat de 21-jarige Alisha van den Berg voor de camera of op de catwalk bij de verkiezing van MissFashion en het andere moment is ze aan het werk in haar kapsalon of in een woonzorgcentrum.

Momenteel is ze ook bezig met een moeilijk onderwerp: grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar maken en aanpakken. Vorig jaar eindigde Alisha bij de Miss World verkiezing met de titel: beauty with a purpose. Dit jaar mag ze zich voor de derde keer gaan bewijzen bij Miss Fashion! Is drie keer dan eindelijk scheepsrecht?

“Ik ben niet het perfecte plaatje”, antwoordt Alisha op de vraag of zo’n schoonheidsverkiezing wel past bij haar! “Mensen denken dat iedereen op de catwalk 1,75 meter lang moet zijn en een perfect figuur moet hebben. Ik ben maar 1,55 meter. Ik zie er leuk uit, maar ben echt geen topmodel.” Een missverkiezing is zoveel meer dan een mooi loopje op de catwalk. Het laat jonge vrouwen de kracht van zichzelf inzien. Je gaat opzoek naar wat je allemaal kan en durft, maar het is ook zeker op sociaal vlak een uitdaging ; partners overtuigen, de media benaderen, rond de deuren voor het behalen van stemmen..!

Gelukkig hoort er bij een missverkiezing ook altijd een goede doelen actie. Dit jaar is dat voor: PUNT. Wij zetten ons in voor (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Het is belangrijk om hier meer aandacht aan te besteden! Alisha zegt hierover het volgende:”Helaas ben ik niet gespecialiseerd op het bieden van hulp aan mensen die op dit gebied, hulp nodig hebben. Maar.. ik post regelmatig tips en informatie op mijn socials én ik haal geld op, zodat iedereen bij PUNT haar werk kan blijven doen. Zo draag ik ook mijn steentje bij! Mensen kunnen doneren via: https://gofund.me/97a5a6ef