Cultuur verdient een prijs!

De zoektocht naar cultureel talent gaat weer van start!

De jury van de Oosterhoutse Cultuurprijs roept op om kandidaten voor de Oosterhoutse Cultuur- of Stimuleringsprijs 2023 voor te dragen. Tot en met vrijdag 19 januari 2024 kun je jouw favoriet doorgeven!

Nomineer jouw favoriet!

Ken jij iemand, een vereniging, organisatie of een activiteit, waarvan jij vindt dat hij of zij de Cultuurprijs van de gemeente verdient, geef dat door aan de jury. De voorwaarden zijn dat de kandidaten op een bijzondere manier bezig zijn met cultuur in Oosterhout en er een duidelijk verband is met de stad. Het is belangrijk dat de winnaar gedurende langere tijd actief is en iets betekent voor Oosterhout. Dit is jouw kans om mee te bepalen wie deze waardering verdient.

En ken je iemand (of organisatie) die écht een aanmoediging kan gebruiken om zijn of haar culturele talent verder te ontwikkelen? Geef deze naam door en wie weet ontvangt diegene dan ter aanmoediging de Stimuleringsprijs. De winnaar kan met deze prijs coaching en ondersteuning aanvragen om zich binnen de eigen discipline verder te ontwikkelen.

Voordragen

Om een persoon, stichting, vereniging, organisatie of activiteit voor te dragen voor de Oosterhoutse Cultuur- of Stimuleringsprijs, ga je naar de website: www.theek5.nl/cultuurprijs-oosterhout

Geef duidelijk aan wie of wat je voordraagt en waarom. Hoe meer informatie de jury ontvangt, hoe beter. Stuur ook eventuele linkjes mee van websites waar meer informatie staat over zijn of haar werk (foto’s, video’s en social media bijvoorbeeld). Tot en met vrijdag 19 januari 2024 kun je jouw voorkeur doorgeven.

De jury

Oosterhout heeft in 2023 gelukkig weer een rijkgevuld cultureel jaar achter de rug met veel hoogtepunten! Volop kandidaten om uit te kiezen voor de Oosterhoutse Cultuur- of Stimuleringsprijs. Help de jury, want alle kandidaten, jong en oud, verdienen een kans!

Alle voordrachten worden daarna beoordeeld door een vakjury die in overleg bepaalt wie de winnaar van de Cultuurprijs en Stimuleringsprijs wordt. Op 12 mei 2024 is de prijsuitreiking in Stadstuin de Schelp, tijdens de opening van het culturele zomerseizoen.