ROZO Radio bestaat 60 jaar

Ooit begonnen als Ziekenomroep in het St Josef Ziekenhuis aan de Leijsenhoek nu Radio Omroep voor Zorg en Ouderen met een studio in Zorgcentrum De Doelen.

ROZO Radio’s mission statement is in de loop der jaren drastisch veranderd. De medewerkers draaiden in de beginjaren van de omroep verzoekplaatjes voor patiënten die in het ziekenhuis werden opgenomen en maakten programma’s voor de opgenomen patiënten, jong en oud, in het St Josef Ziekenhuis, toen nog onder de naam R.Z.O ( Radio Zieken Omroep). Later verhuisde de omroep naar het Pasteur ziekenhuis, wat uiteindelijk het Amphia Ziekenhuis werd.

De wijziging van de prioriteiten van ziekenhuizen, de verandering van technologie en de verkorte tijd van ziekenhuisopnames, zorgde voor de noodzaak van een ommezwaai binnen Vereniging. Sinds ca 2008 heeft de omroep zich gedwongen, opnieuw uitgevonden en werd het een opleidingskader voor jonge radiomakers, met huisvesting in Outflow en tegelijkertijd een internet radiostation.

Nu, de laatste 10 jaar, is de focus verschoven naar zowel internet radio met specialistische programma’s en op locatie muziekactiviteiten voor zorg en ouderen. Hiervoor heeft de omroep diverse programma’s in beeld en geluid ontwikkeld die bij uitstek geschikt zijn voor het amusement van dementerenden en ouderen in zorginstellingen. ROZO Radio bezoekt wekelijks met een aantal teams zorgcentra in Oosterhout en omgeving zoals De Doelen, Oosterheem, De Buurstede, De Nieuwe Dag en Pim Senior in Dorst. Hier is de omroep een waardevolle aanvulling op de dagbesteding en het mentale welzijn van de cliënten.

Noud Struijk, voorzitter van ROZO Radio heeft tijdens de nieuwjaarsborrel bekend gemaakt dat ROZO Radio het jubileumjaar gaat vieren met een aantal speciale activiteiten in de tehuizen ten behoeve van de cliënten en andere omroep gerelateerde initiatieven. Voor meer informatie kijk op http://www.rozoradio.nl.