Vastwel thema 2024 “Tussen weten en vergeten”

VASTWEL is een initiatief van het Leer- en Inspiratiehuis van Sint-Catharinadal. Ieder jaar wordt gewerkt aan een programma met een heel eigen thema dat mensen wil inspireren en uitdagen.

Het programma VASTWEL 2024 heeft voor iedereen wat wils binnen het thema ‘Tussen weten en vergeten’. Van exposities en interviews tot muziek en diverse exposities. Beleef het mee vanaf Aswoensdag!

VASTWEL wil jaarlijks in de vastenperiode, van Carnaval tot Pasen, mensen inspireren om gedurende deze veertig dagen (letterlijk een quarantaine!), ieder op de eigen manier hiermee aan de slag te gaan. VASTWEL reikt een veelheid van activiteiten aan die een rimpeleffect beogen en die niet belerend bedoeld zijn. Ieder jaar wordt er een thema aangereikt dat in overleg wordt uitgewerkt met partners die maatschappelijk, cultureel en of religieus verbonden willen zijn. Het programma bevat diverse onderdelen en disciplines zoals theater, film, dans, lezingen, het lezen van boeken, workshops, etc.

Er zijn ook 41 interviews opgenomen die worden uitgezonden in samenwerking met de ORTS. De eerste 2 interviews zijn inmiddels gepubliceerd op youtube.

Vastwel 2024 01 Zuster Mechtild https://www.youtube.com/watch?v=ahBEXWlkSq8&t=19s

Vastwel 2024 02 Antoine Trommelen https://www.youtube.com/watch?v=nIV22GX1Aj8

Klik op de onderstaande link om het volledige programma te downloaden.

https://vastwel.life/wp-content/uploads/programma-VASTWEL-2024-final.pdf