10 jaar Repair Café Oosterhout – Gefeliciteerd!

Zondag 10 maart 2014 is het allemaal begonnen in Oosterhout: het Repair Café. Vele reparaties en heel veel vrijwilligers verder hebben zij ondertussen ruim 9 jaar reparaties uitgevoerd. Gedurende lange tijd, met veel plezier, in activiteitencentrum de Bunthoef. In 2023 zijn ze verhuisd naar activiteitencentrum de Slotjes.

Iedere maand worden er zo’n 80 artikelen gerepareerd. En ja soms zijn producten te oud om te repareren. Of kunnen ze niet worden opengemaakt en dus niet worden gerepareerd. Maar meestal hebben de vrijwilligers zoveel kennis in huis, soms gezamenlijk, dat een reparatie toch lukt.

Op zaterdag 24 februari staat het Repair Café stil bij het 10 jarig jubileum, met wat lekkers op tafel voor de bezoekers. Vanaf 10.00 uur kunnen mensen hun reparaties in laten schrijven en wordt er weer tot 14.00 uur gerepareerd.

Wat wordt er gerepareerd? Electra (uitgezonderd witgoed en koffiemachines met bonenmaler), sieraden, rijwielen (ook rollators), computers (IPad/telefoons), textiel, naaimachines, klokken en er wordt ook geslepen, messen/scharen/klein tuingereedschap.

Betaling alleen voor de materiaalkosten. En om nog jaren te kunnen blijven repareren is er een fooienpot bij de receptie waar mensen hun (vrijwillige) bijdrage in kunnen doneren. En iedereen kan donateur worden van Repair Café Oosterhout. Meer informatie www.repaircafé-oosterhout.nl