IVN natuurwandeling Landgoed Oosterheide

Zondagochtend 25 februari wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge door Landgoed Oosterheide.  Het landgoed is een belangrijk onderdeel van Landschapspark de ‘Open Linie’ en fungeert als een groene buffer tussen alle verstedelijking rondom.

Begin vorige eeuw zijn hier wel 70 verschillende soorten bomen aangeplant. Sommige lanen zijn met ongebruikelijke combinaties van loof- en naaldboomsoorten beplant. Nu worden de vele naaldhoutpercelen geleidelijk uitgedund om een natuurlijker bos met veel loofbomen te ontwikkelen. Vennetjes en amfibiepoelen, uitgegraven om de natuurwaarden te verbeteren, trekken allerlei dieren aan.

De wandeling gaat door lange lanen, loopt langs kleine akkers en weilanden omzoomd door bomen. Dat is dus genieten van het verrassend gevarieerde landschap van dit mooie landgoed.

De wandeling start zondagochtend 25 februari om 10:00 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Inschrijven via de website verplicht. U ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de star locatie.

Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/natuuractiviteiten/2024-02-25-natuurwandeling-landgoed-oosterheide/