Frans Backhuijs waarnemend burgemeester in Oosterhout

‘s-Hertogenbosch, 29 mei 2024 – Frans Backhuijs is door de Commissaris van de Koning, Ina Adema, benoemd tot waarnemend burgemeester in de gemeente Oosterhout. De benoeming kwam tot stand in overleg met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad en het college van B. en W. De benoeming gaat in op 18 juni 2024.

Staat van dienst  Frans Backhuijs heeft een langjarige politiek-bestuurlijke staat van dienst. Hij was eerder waarnemend burgemeester in Leusden en burgemeester in Nieuwegein en Oldenzaal. Ook was Backhuijs wethouder in Eindhoven en fractievoorzitter en raadslid in deze gemeente.

Nieuwe burgemeester Backhuijs treedt aan als waarnemend burgemeester in Oosterhout omdat de huidige burgemeester in deze gemeente – Mark Buijs – burgemeester wordt in Roosendaal. De waarneming loopt totdat de zoektocht naar een nieuwe burgemeester in Oosterhout is afgerond en een nieuwe burgemeester is benoemd.