Profielschets nieuwe burgemeester

Meer en nog meer van hetzelfde.

Vanavond was er een bijzondere raadsbijeenkomst in het gemeentehuis, met twee speciale gasten: Mw. Ine Adema, Commissaris van de Koning in Noord Brabant en Dhr. Henk Smit Chef Kabinet Commissaris van de Koning in Noord Brabant. Zij waren beiden aanwezig om de profielschets voor een nieuwe burgemeester van Oosterhout in ontvangst te nemen.

Bij binnenkomst werd iedereen ontvangen door een aflevering van het ORTS programma “De Kletspet” op het grote scherm in de raadszaal, waarin aan mensen op straat gevraagd wordt naar hun wensen voor een nieuwe burgemeester. De ORTS, maar ook de andere media werden bedankt voor hun medewerking in het mobiliseren van de Oosterhoutse bevolking om hun mening te laten horen.

Dhr. Mathijs Raaijmakers, voorzitter van de vertrouwenscommissie, hield een inleiding en nam daarbij een voorschot op hetgeen in de profielschets wordt omschreven. Hij omschreef de procedure die aan het tot standkomen van de profielschets ten grondslag ligt. Namelijk de uitgebreide consultaties onder de bevolking van Oosterhout in de breedste zin.

In het kort wordt er gezocht naar een bekwaam en ervaren bestuurder, communicatief sterk, benaderbaar voor vriend en vijand gelijk. Oosterhouter onder de Oosterhouters. Meer in de maatschappij en deelnemend aan onze Oosterhoutse activiteiten. Even goed met kinderen als met regionale bestuurders. Zichtbaar, jong genoeg om minstens 1 maar liefst meerdere termijnen in Oosterhout te vervullen. Maar ook iemand die daadkrachting is indien de situatie dat vraagt.

Kortom een tweede Mark Buijs en dan nog een beetje meer ! Wat een compliment voor onze huidige burgemeester. En ja, er werd ook vaak opgemerkt dat het jammer is dat hij naar Roosendaal vertrekt.

Mw. Ine Adema kreeg de profielschets, gebundeld in een geïllustreerd boekje, uitgereikt door Dhr. Mathijs Raaijmakers. Mw Adema schetste in haar toespraak voor iedereen nog eens de procedure die uiteindelijk zal leiden tot de selectie van de opvolger van Dhr. Mark Buijs. Waarschijnlijk neemt deze procedure zo’n 6 maanden in beslag en zal ergens in december van dit jaar een nieuw burgemeester beëdigd kunnen worden. Tot die tijd blijven de namen van mogelijke kandidaten geheim en vertrouwelijk.