12.06 Afscheid van een geliefd Burgemeester.

Oosterhout geeft Mark Buijs een heel warm afscheid.

Het gemeentehuis stond in het teken van het vertrek van Burgemeester Mark Buijs. Hij vertrekt naar Roosendaal maar om zijn 5,5 jaar in Oosterhout af te sluiten werd geen moeite gespaard. De 11de was het al een af en aan van catering, tafels, stoelen, bloemen, etc. Heel het gemeentehuis stond op zijn kop, maar alles voor een goed doel.

Mark nam 12 juni, in de ochtend, afscheid van de medewerkers van de gemeente. Zowel de gemeentewerf, milieustraat als alle balie en andere gemeente medewerkers waren welkom en het gemeentehuis was verder alleen voor geplande afhaal van identiteitsbewijzen open. Hier werden mooie woorden gesproken en Mark was op momenten zichtbaar geroerd.

In de vroege avond kregen leden van de raad, het college en genodigden de gelegenheid om in de raadszaal het woord tot Mark te richten. Ook hier waren momenten van emotie goed zichtbaar. De griffier opende de toespraken waarna er diverse volgden. De raad bood Mark een cadeau aan. Lang geleden had hij al eens aangegeven dat hij niet met een statieportret tussen alle eerdere burgemeesters wilde hangen op de gang van het gemeentehuis. En als dat toch werd geregeld zou hij er eigenhandig de fik in steken.

Dus van de raad kreeg Mark een doos lucifers…….. en een Karikatuur van hemzelf gemaakt door Maarten de Bruin, een Oosterhoutse karikatuur en sneltekenaar. Wij denken dat de lucifers in de kast belanden.

Later op de avond werd de hal van het gemeentehuis opengesteld voor publiek. En kon iedereen die dat wilde afscheid komen nemen van Mark en Christel. Hier werd heel intensief gebruik van gemaakt. Veel bloemen en cadeau’s waren zichtbaar, maar vooral ook de liefde van Oosterhout voor Mark en zijn vrouw was hier duidelijk aanwezig. Het afscheid was lang en warm en werd ondersteund door carnavalsmuziek en later door live muziek van o.a. Antoine en Tijn Trommelen.

Mark en Christel Bedankt!